Fotografija: Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Galerija
Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Spektakularni koncert sestara Gubajdullina sutra u Daruvaru: "Ulaz je besplatan"

Sestre Gubajdullina rođene su u Moldaviji u obitelji glazbenika. Alina je violinu počela svirati s 5 godina, a Julia se u klavir zaljubila s 4 godine



Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar s ponosom najavljuje izvanredan koncert dviju sestara, violinistice Aline Gubajdulline i pijanistice Julie Gubajdulline. Koncert će se koji će se održati u utorak, 28. svibnja, u daruvarskom kinu s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Alina Gubajdullina, rođena je 1986. u Kišinevu u Moldaviji, u obitelji glazbenika. Violinu je počela svirati sa samo pet godina, a talent je usavršavala na prestižnim institucijama poput Rachmaninov music lyceuma i glazbene škole "Ino Mirković" u Lovranu.

Brojne nagrade

Alina je osvojila brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, uključujući prvu nagradu na državnom natjecanju u Rijeci (2000.) i apsolutnu pobjedu na međunarodnom natjecanju "Etide i skale" u Zagrebu (2001.). Kao solistica, nastupala je s orkestrima poput Zagrebačke filharmonije i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Trenutno je stalna članica Zagrebačke filharmonije i aktivna komorna glazbenica.

Julia Gubajdullina, također je rođena u Kišinevu u Moldaviji, a klavir je počela svirati s četiri godine. Diplomirala je summa cum laude na Glazbenoj akademiji u Kišinevu i magistrirala na prestižnom Državnom konzervatoriju Petar Iljič Čajkovski u Moskvi. Julia je osvojila brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima, uključujući Specijalnu nagradu UNESCO-a za posebna umjetnička postignuća. Kao istaknuta solistica, nastupala je s vodećim simfonijskim orkestrima i bila je predavač na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Julia redovito koncertira u duu sa sestrom Alinom te sa suprugom Rubenom Dalibaltayanom.

Program koncerta

* J. Brahms: "Wie melodien zieht es mir" iz ciklusa Pet pjesama op. 105 N. 1

* J. Brahms: Sonata za violinu i klavir Op. 78 N. 1 u G-duru

*Vivace ma non troppo

*Adagio

*Allegretto molto moderato

*E. Grieg: Notturno Op. 54 N. 4

*E. Grieg: Svadbeni dan na Troldhaugenu Op. 65 N. 6

*B. Papandopulo: Suita za violinu i klavir Op. 12

*Alla Burla

*Recitativo e Aria

*Cadenza

*Drmeš

Dođite i uživajte u ovom jedinstvenom glazbenom događaju i večeri ispunjenoj izvanrednim izvedbama svjetski priznatih glazbenica. Vidimo se u utorak, 28. svibnja, u 19 sati!

Službeni plakat koncerta
Službeni plakat koncerta

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!