Fotografija: Foto: Goldy
Galerija
Foto: Goldy

Smotra dječjeg folklora "Naše jaro" u Končanici: "Budimo svjedoci njihove ljubavi prema tradiciji"

Organizatori ističu važnost ovakvih događaja u poticanju i promicanju kulturne svijesti među mladima te očuvanju češke kulture i tradicije



Ove subote s početkom u 18 sati sportska dvorana u Končanici bit će domaćin jednog prekrasnog događaja - Smotre dječjeg folklora "Naše jaro".

Manifestacija će okupiti mlade talente iz Čeških beseda, škola i vrtića iz cijele Hrvatske koji će svojim nastupima predstaviti bogatstvo češke tradicije i običaja.

Smotra, koju organizira Savez Čeha u Republici Hrvatskoj, Češka beseda Končanica i Osnovna škola J. Ružičke u Končanici, ima za cilj promovirati i njegovati tradicionalnu češku kulturu kroz izvedbe dječjeg folklora. Sportska dvorana u Končanici bit će mjesto na kojem će mladi plesači, pjevači i glazbenici pokazati svoje vještine i strast prema baštini svojeg kraja.

Bogatstvo tradicije i običaja

- Smotra  dječjeg folklora "Naše jaro" ima dugogodišnju tradiciju i ona se zapravo organizira na državnoj razini. Dakle, sve češke besede, ali i škole i vrtići u kojima se uči češki jezik, uvijek nastupe na toj smotri. Očekujemo tristotinjak djece iz cijele Hrvatske. Tako ćemo moći pogledati što su nam pripremile dvije češke osnovne škole i češki vrtići iz Končanice i Daruvara, djeca iz Velikih i Malih Zdenaca, Grubišnog Polja, Daruvarskog Bestovca, Prekopakre, Ivanovog Sela, Doljana, Hercegovca, Ljudevit Sela, Zagreba i Rijeke - rekla nam je predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Ana Maria Štruml Tuček koja je ovim pozvala sve zainteresirane da dođu jer će program biti zanimljiv i raznolik.

Ana Maria Štruml Tuček/Foto: Predrag Uskoković
Ana Maria Štruml Tuček/Foto: Predrag Uskoković

Prema njezinim riječima, s nekom djecom su radili i koreografi iz Češke tako da će program sigurno biti prekrasan, a bit će izvedeno preko 20 plesova. U svakom slučaju, svaki sudionik imat će priliku zablistati na pozornici. 

Organizatori Smotre dječjeg folklora "Naše jaro" ističu važnost ovakvih događaja u poticanju i promicanju kulturne svijesti među mladima te očuvanju tradicije. Osim toga, smotra pruža izvrsnu priliku za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava među dječjim kulturno-umjetničkim društvima.

Predanost i trud

Pozivamo sve ljubitelje folklora i zainteresirane građane da dođu u subotu u sportsku dvoranu u Končanici i podrže naše mlade talente na Smotri dječjeg folklora "Naše jaro". Budimo svjedoci njihove predanosti, truda i ljubavi prema tradiciji koju s ponosom njeguju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!