Fotografija: Radionicom za najmlađe počeo ovogodišnji Multipak/Foto: Pakrački list
Galerija
Radionicom za najmlađe počeo ovogodišnji Multipak/Foto: Pakrački list

Slušaonicom za osnovnoškolce počeo ovogodišnji jubilarni Multipak

Mališani su imali priliku slušati različite stilove glazbe, upoznati se s povijesnim razdobljima glazbe, s različitim nosačima zvuka poput CD i gramofona, ali i vrhunskim hi-fi uređajima i komponentamaMini MultiPak, zaseban program kroz kojeg organizatori imaju namjeru najmlađe sugrađane upoznati s kvalitetnom glazbom, započeo je danas u Muzeju grada Pakraca slušaonicom za osnovnoškolce.

Tamo smo danas zatekli dvanaestak mališana drugog razreda na slušaonici koju su im prezentirale Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, te Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, piše Pakrački list.

Mališani su imali prilike učiti o različitim nosačima zvuka/ Foto: Pakrački list
Mališani su imali prilike učiti o različitim nosačima zvuka/ Foto: Pakrački list

Djeca su imala priliku poslušati različite stilove glazbe, upoznati se s povijesnim razdobljima glazbe, s različitim nosačima zvuka poput CD i gramofona, ali i vrhunskim hi-fi uređajima i komponentama. Primjereno njihovoj dobi, djeca su, uz naravno dobru glazbu, ples, smijeh i igru, učili o kvalitetnim sadržajima što je, kako su nam rekle ravnateljice, i želja da se djeci približi što je zapravo Multipak, što je to dobra glazba i kako se ona zapravo sluša. Slična slušaonica za osnovnoškolce bit će organizirana i sutra 1. lipnja s početkom u 10 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković, a program se nastavlja i danas popodne.

Radionica je na rasporedu i sutra/ Foto: Pakrački list
Radionica je na rasporedu i sutra/ Foto: Pakrački list

U 17 sati u prostoru Centra za mlade Libero dugogodišnji gost na Multipaku Branko Trajkov Trak održat će bubnjarsku radionicu, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac bit će održana mala filma revija filmske grupe Episkop pakračke osnovne škole, a nakon toga u 20 sati uslijedit će projekcija dokumentarnog filma Drvo, piše Pakrački list.