Fotografija: Sjajna predstava u srijedu gostuje u Daruvaru/ Foto: Kazalište Lectirum
Galerija
Sjajna predstava u srijedu gostuje u Daruvaru/ Foto: Kazalište Lectirum

Sjajna predstava kazališta Lectirum "Hotel Nostalgija" danas gostuje u Daruvaru

Kao uvertira u večernju hvaljenu predstavu, od 18 sati isto kazalište igra i dječju predstavu "Tri praščića"



Kazalište Lectirum danas, 8. studenog, gostuje u Daruvaru s dvije predstave i to dječjom "Tri praščića" u 18 sati, dok je u 19.30 na rasporedu hvaljena predstava za odrasle "Hotel Nostalgija".

Predstava  "Tri praščića" inspirirana narodnom pričom, kombinacija je lutkarske i igrane izvedbe s glumcem koji pripovijeda radnju te s djecom, i svom ostalom publikom, komentira pojedine scene. Predstavu je dramatizirao i režirao Mladen Čutura, koji u predstavi i glumi, dok su svojim glasovima lutke oživjeli: Ksenija Pajić, Katarina Perica Kirin i Pero Juričić.

Tri prašića/ Foto: Kazalište Lectirum
Tri prašića/ Foto: Kazalište Lectirum

Predstava "Hotel Nostalgija" se sastoji od tri čina, tri različite priče koje će nam predvesti Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura. Sastavljena je prema motivima klasične kazališne komedije "Hotel Plaza" legendarnog dramatičara Neila Simona.

Tri priče u tri čina

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na 35. godišnjicu braka sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila datum.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi.

Kao mladi bili su u vezi, život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. On je htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati ponovnu vezu s njom. Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, zanimljiva je utoliko što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Poznaju se iz Popovače, a tamo su kao mladi ljubovali.

Predstava ima tri čina/ Foto: Kazalište Lectirum
Predstava ima tri čina/ Foto: Kazalište Lectirum

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu, jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda.

Sve tri priče odvijaju se u istom hotelskom prostoru. Projekt Hotel Nostalgija scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju te je time prilagodio putujućoj grupi.

Ulaznica još uvijek ima

Ulaznice za obje predstave su u prodaji u upravi POU Daruvar, a mogu se kupiti i online OVDJE. Cijena ulaznice za dječju predstavu iznosi 3 eura, dok ulaz za predstavu za odrasle stoji 7 eura, odnosno 5 za invalide i umirovljenike. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!