Fotografija: Predstava je na rasporedu večeras u 20 sati/ Foto: Kazalište Moruzgva
Galerija
Predstava je na rasporedu večeras u 20 sati/ Foto: Kazalište Moruzgva

Sjajna predstava "Čudo" večeras gostuje u Daruvaru: "Ulaznica još uvijek ima"

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, pitanja su ove predstaveNova predstava kazališta Moruzgva “Čudo” autora i redatelja Ivana Lea Leme, večeras s početkom u 20 sati gostuje u daruvarskoj kino dvorani Daruvaru. Riječ je o nastavku dviju prethodnih uspješnica, Cabareta “Preko veze” i Vla Vla Vlajland cabareta.

- Lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine, poručila je ekipa predstave.

Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja

Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović, a uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja. Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i Čudo imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje.

U predstavi glume Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja/ Foto: Kazalište Moruzgva
U predstavi glume Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja/ Foto: Kazalište Moruzgva

- Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku?

Ulaznica još uvijek ima

Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Ulaznice po cijeni od 7 eura, te 5 eura za umirovljenike i grupe mogu se kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Daruvar i online na web stranici Učilišta.

Iako je većina dvorane rasprodana, nešto ulaznica još uvijek je ostalo u prodaji. 

Plakat/ Foto: POU Daruvar
Plakat/ Foto: POU Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!