Fotografija: Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Galerija
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Repriza sjajne predstave mladih daruvarskih glumaca ove subote u daruvarskom kinu

Subotnja predstava u Daruvaru zapravo je i najava vrlo zanimljive kulturne i kazališne priče, projekta pod nazivom "Kazališna matineja subotom u Daruvaru"



Nakon uspješne premijere u svibnju ove godine, Malo amatersko kazalište Maska iz Daruvara ove će subote u daruvarskom kinu izvesti reprizu predstave "Ja u nastavi na daljinu".

Humoristična predstava

U predstavi će se na humorističan način progovarati o izazovima nastave na daljinu. Iako humoristična, ova kazališna predstava prikazuje ozbiljne probleme s kojima su se učenici susretali prateći nastavu na sasvim nov način - online, od svojih kuća. Uz to, progovara i o tome s kakvim su se preprekama susretali njihovi učitelji, ali i roditelji, pokušavajući razumjeti novonastalu situaciju, ali i preživjeti ju.

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

- Predstava "Ja u online nastavi" produkt je zajedničkog rada članova Malog Amaterskog kazališta Daruvar, odnosno učenika višeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolaca. Temelji se na načelima dramskog odgoja, a svoj je oblik dobivala skupnim razgovorima, promišljanjima i istraživanjma koje su različitim dramskim tehnikama prerastale u dramske improvizacije da bi, na kraju, prerasla u neobičnu i zanimljivu predstavu - poručio je autor i redatelj ove predstave Vladan Ivković koji ovim putem poziva sugrađane, djecu i mlade, da posjete ovu predstavu i tako podrže rad ove vrijedne skupine. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Inače, predstava je na premijeri doživjela ovacije u prepunom daruvarskom kinu, a kako nam Ivković tvrdi, ovoga su puta pripremili obnovljenu i dodatno dotjeranu verziju predstave koja je u potpunosti spremna za mini turneju koja započinje u Daruvaru 12. studenog.

Foto: Malo amatersko kazalište Maska
Foto: Malo amatersko kazalište Maska

- Slijedi gostovanje u Bjelovaru 19. studenoga gdje će se naši mladi glumci predstaviti bjelovarskoj publici u sklopu manifestacije Noć kazališta. Mala turneja završava 28. studenoga u Zagrebu u poznatoj Močvari gdje će daruvarski kazalištarci izvesti svoju predstavu u sklopu platforme Kazalište u Močvari - objasnio nam je Ivković dodajući kako u narednoj godini slijede nova gostovanja.

Kazališne matineje subotom

Subotnja predstava u Daruvaru zapravo je i najava vrlo zanimljive kulturne i kazališne priče, projekta pod nazivom "Kazališna matineja subotom u Daruvaru".

- Naime, uz potporu Grada Daruvara i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Daruvar, već od siječnja sljedeće godine kreće subotnja kazališna matineja. Jednom mjesečno, subotom u 11 sati bit će upriličena kazališna predstava za djecu uz popratne radionice, razgovore s glumcima i redateljima - kazao nam je idejni začetnik ove prelijepe priče Vladan Ivković.