Fotografija: Vanda Winter, Bruno Bišćan i Renata Sabljak oduševili su publiku/ Foto: Lovro Brzović
Galerija
Vanda Winter, Bruno Bišćan i Renata Sabljak oduševili su publiku/ Foto: Lovro Brzović

Renata Sabljak, Vanda Winter i Big Band Bjelovar ispunili Dom kulture do posljednjeg mjesta

Ovogodišnji posljednji koncert Big Weekenda bio je zaista poseban i jako smo ponosni na cjelokupnu organizaciju i odaziv Bjelovarčana, kaže ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo



- Bjelovarski Big Weekend doživio je još jedan veliki trijumf. Dom kulture bio je rasprodan do posljednjeg slobodnog mjesta i to u samo dva dana od početka prodaje karata, stoga slobodno možemo reći da je ovo bio jedan od koncerata za koji se tražila karta više, ponosno su poručili iz bjelovarskog CUK-a, koji su organizirali ovaj događaj.

Kako kažu, koncert je već prvim taktovima Big Banda Bjelovar i vokalima Renate Sabljak i Vande Winter oduševio bjelovarsku publiku.

Koncert u čast ABBA-e

Dodaju i to da su se u osvježenom aranžmanu, posebno pripremljenom upravo za ovaj koncert, u gotovo dva sata vrhunske i kvalitetne glazbe, nizali dobro poznati hitovi i klasici, prekidani s ovacijama publike i gromoglasnim pljeskom. Line-up koncerta bio je posvećen 50 obljetnici grupe ABBA-e, a koncert je otvoren hitom „Mama Mia”.

Renata Sabljak/ Foto: Lovro Brzović
Renata Sabljak/ Foto: Lovro Brzović
Vanda Winter/ Foto: Lovro Brzović
Vanda Winter/ Foto: Lovro Brzović

- Ovogodišnji posljednji koncert Big Weekenda je bio zaista poseban i jako smo ponosni na cjelokupnu organizaciju i odaziv Bjelovarčana.”, poručila je nakon koncerta Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te nastavila.

- Naime, Big Weekend festival u CUK-ovoj organizaciji održava se već treću godinu za redom i to tri puta tijekom godine na izrazito umjetničkom nivou i sa velikim interesom javnosti. Big Weekend kao omiljeno okupljalište profesionalnih glazbenika, jazzera, big band sastava te orkestara, postao je jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u kulturno- glazbenoj ponudi grada Bjelovara. Izrazito je cijenjen od strane profesionalnih glazbenika što dokazuje i impresivni Big band orkestar, koji je na ovogodišnjem koncertu nastupao u proširenom sastavu od 33 vrhunskih glazbenika, vokalistica, istinskih glazbenih profesionalki te kazališnih glumica Renate Sabljak i Vande Winter, istaknula je Hrpalo.

Big Band je činilo 33 glazbenika/ Foto: Lovro Brzović
Big Band je činilo 33 glazbenika/ Foto: Lovro Brzović

Čelnica CUK-a dodala je i to da je bandleader Big banda Bjelovar, aranžer većine hitova koji su izvedeni na koncertu i umjetnički direktor Big Weekend festivala te pravi glazbeni profesionalac, Bruno Bišćan, odradio je sjajan posao i definitivno je jedna od zvijezda večeri.

U pripremi idući Big Weekend

Kao što smo već rekli, ponosni organizator i producent ovog koncerta, kao i  svih dosadašnjih koncerata u sklopu Big Weekend festivala je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a ovogodišnji koncert organiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske i sponzora, Image Entera i Ljekarne Coner.

Bruno Bišćan/ Foto: Lovro Brzović
Bruno Bišćan/ Foto: Lovro Brzović

- Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar osim u području edukacija, osposobljavanja i usavršavanja aktivno sudjeluje u produkciji i organizaciji događanja, kazališnih predstava, koncerata i festivala te bjelovarskoj publici nastoji pružiti kvalitetan kulturni sadržaj, a dokaz da CUK radi izvrstan posao su Big Weekend koncerti koji su drugu godinu za redom rasprodali Dom kulture. Big Weekend za 2023. godinu već je u pripremama, zaključila je Ivana Hrpalo.