Fotografija: Idejni začetnik i urednik jedinstvenog zbornika "Kad čujem Daruvar", Kruno Lokotar/Foto: Mojportal.hr
Galerija
Idejni začetnik i urednik jedinstvenog zbornika "Kad čujem Daruvar", Kruno Lokotar/Foto: Mojportal.hr

Promocija zbornika "Kad čujem Daruvar" održat će se 5. svibnja kod dvorca grofa Jankovića

Ravnateljica daruvarske knjižnice Romana Horvat otkrila nam je da na promociju knjige, između ostalih, dolazi i jedan od najčitanijih hrvatskih pisaca, Zoran Ferić



Promocija zbornika od 28 tekstova vrhunskih književnika i novinara "Kad čujem Daruvar", kojeg je osmislio i uredio jedan od najboljih hrvatskih književnih urednika Kruno Lokotar, održat će se 5. svibnja kod dvorca grofa Jankovića.

Zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi, ravnateljica daruvarske knjižnice Romana Horvat i Kruno Lokotar na sastanku u knjižnici/Foto: Mojportal.hr
Zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi, ravnateljica daruvarske knjižnice Romana Horvat i Kruno Lokotar na sastanku u knjižnici/Foto: Mojportal.hr

Lokotar je u srijedu posjetio Pučku knjižnicu i čitaonicu Daruvar i donio primjerke knjige "Kad čujem Daruvar". Tom prilikom sastao se i s ravnateljicom daruvarske knjižnice Romanom Horvat i dogradonačelnicom Daruvara, Vandom Cegledi.

Hodogram aktivnosti

- Razgovarali smo o hodogramu aktivnosti i promociji knjige "Kad čujem Daruvar". Dogovoreno je da promocija knjige bude, kako je i planirano, 5. svibnja ove godine na Dan grada Daruvara, koji je ustanovljen po datumu rođenja grofa Antuna Jankovića u 19 sati ispred dvorca, ispod našeg Ginka. Detalji se još dogovaraju. Naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera - rekla nam je dogradonačelnica Vanda Cegledi koja nam je priznala da joj je knjiga izvrsna.

Vanda Cegledi/Foto: Mojportal.hr
Vanda Cegledi/Foto: Mojportal.hr

Ravnateljica daruvarske knjižnice Romana Horvat otkrila nam je da na promociju knjige "Kad čujem Daruvar", između ostalih, dolazi i jedan od najčitanijih hrvatskih pisaca, Zoran Ferić. 

Čitateljski klub

- Zoran Ferić će dan nakon promocije gostovati na čitateljskom klubu kod nas u knjižnici u četvrtak u 18 sati. Razgovarat ćemo, naravno, o cijelom njegovom opusu. Posljednje što je napisao je veliki roman „Putujuće kazalište“ u kojem ima jako puno autobiografije. Riječ je o kompleksnom djelu o kojem ćemo također razgovarati, a pripremamo mu i jedno iznenađenje. Dobili smo svi njegov tekst iz zbornika "Kad čujem Daruvar", što on za sada ne zna, pa ćemo i o njemu razgovarati - kaže nam Romana Horvat i dodaje kako u čitateljskom klubu ima osam žena, koje djeluju već sedam godina tako da već imaju iskustva i s autorima i s književnim djelima.

Romana Horvat/Foto: Mojportal.hr
Romana Horvat/Foto: Mojportal.hr

Ovaj jedinstveni zbornik, kojim je Daruvar postao jedini grad u svijetu o kojem na jednom mjestu piše autorska elita, već možete kupiti u trgovini Vacom u centru Daruvara.