Fotografija: Božo Kovačević/Foto: Darko Tomaš/CROPIX
Galerija
Božo Kovačević/Foto: Darko Tomaš/CROPIX

Promocija knjige Bože Kovačevića "Promišljanje politike" u daruvarskoj knjižnici

Autor Božo Kovačević, inače Daruvarčanin, sam je organizirao promociju svoje knjige. O knjizi će raspravljati povjesničar Zdravko Palavra i Zoran Ileš koji jako puno zna o politici



DARUVAR - Zanima li Vas politika? Promišljate li o politici? Ukoliko da, svakako dođite na predstavljanje knjige Bože Kovačevića u utorak, 26.10.2021. godine u 18 sati i to u prostor Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

O knjizi će, uz autora, govoriti Daruvarčani Zdravko Palavra i Zoran Ileš te Zagrepčanin, urednik Kruno Zakarija.

Sam se javio

A mi od ravnateljice daruvarske knjižnice, Romane Horvat doznajemo kako je uopće došlo do ideje promocije knjige Promišljanje politike u Daruvaru.

Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romana Horvat/Foto:Privatni album
Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Romana Horvat/Foto:Privatni album

- Zapravo smo jako sretni jer nam se autor knjige Božo Kovačević sam javio. On je inače Daruvarčanin koji je između ostaloga bio veleposlanik u Rusiji pa je i iz tog razloga njegov dolazak i povratak u Daruvar jako zanimljiv – ističe Romana Horvat i priznaje nam kako je autor imao i neke svoje uvjete i ideje koje je knjižnice pomogla realizirati.

Htio povjesničara

- Organizirao je sam promociju i to uz određene uvjete. Jedan od uvjeta bio je da mu mi pronađemo povjesničara koji bi s njim mogao sudjelovati u promociji. Mi smo se odmah sjetili Zdravka Palavre, on je doktor znanosti, doktorirao je povijest, a inače radi kao školski knjižničar u daruvarskoj gimnaziji. Priča se razvijala dalje na način da se autor sjetio bivšeg novinara HTV-a, Zorana Ileša, koji se svojevremeno bavio politikom i osobno poznaje autora čime smo zatvorili taj krug – kazala je Horvat dodavši kako je uvjerena da će promocija biti fantastična.

Plakat za promociju knjige u daruvarskoj knjižnici Promišljanje politike/Knjižnica
Plakat za promociju knjige u daruvarskoj knjižnici Promišljanje politike/Knjižnica

Dokaz da bi to uistinu moglo biti tako je što se čak mišljenje autora i ostalih sudionika promocije u jednome dijelu razilazi. Pa će svakako biti zanimljivo poslušati što autor, povjesničar i bivši novinar HTV-a imaju za reći javnosti.