Fotografija: Foto: KMC Bjelovar
Galerija
Foto: KMC Bjelovar

Premijera Čaruge u Bjelovaru izaziva golem interes: "Ova će predstava biti hit diljem zemlje"

"Čaruga" će biti izvedena prema tekstu Ivana Kušana. Sve se odvija pod redateljskom palicom Ivice Buljana, nekadašnjeg ravnatelja Drame zagrebačkog HNK-a



Sutra navečer, 18. svibnja u Domu kulture Bjelovarčane čeka prava kulturna poslastica.

Naime, Grad Bjelovar nedavno je oformio profesionalno kazalište, Gradsku kazališnu kuću Bjelovar. S tim u skladu u pripremi je i prva profesionalna predstava "Čaruga", čija će se premijera održati u subotu, 18. svibnja u 20 sati u Domu kulture u Bjelovaru. 

Foto: KMC Bjelovar
Foto: KMC Bjelovar

"Čaruga" će biti izvedena prema tekstu Ivana Kušana. Sve se odvija pod redateljskom palicom Ivice Buljana, nekadašnjeg ravnatelja Drame zagrebačkog HNK, dok je producentica predstave novoizabrana intendantica riječkoga HNK Dubravka Vrgoč.

U naslovnoj ulozi Navojec

U naslovnoj ulozi je naš poznati glumac, ujedno i Bjelovarčanin, Bojan Navojec, a uz njega glume i Nina Violić, Sreten Mokrović, Frano Mašković, Ivan Čuić, Ružica Maurus, Pavle Matuško, Pavle Vrkljan te Vedran Živolić. 

Foto: KMC Bjelovar
Foto: KMC Bjelovar

- Ovo je prva profesionalna bjelovarska predstava nakon više od 60 godina te smo ponosni da smo na daske koje život znače uspjeli dovesti iznimne kazališne profesionalce koji će bjelovarskoj kulturnoj sceni dati vjetar u leđa, poručuju iz Grada Bjelovara.

Predstavi, ali i profesionalnom kazališt veseli se i bjelovarski gradonačenik Dario Hrebak.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Bio sam na probi i predstava me oduševila. Uvjeren sam da će biti pravi hit u kazalištima diljem Hrvatske ove godine! Nakon dugo, dugo vremena i Bjelovar će imati svoju vlastitu predstavu. Veselim se premijeri u subotu, poručio je Hrebak.

Oduševljenje Buljana

Ivica Buljan mu je, pak, čestitao na hrabrosti i učinjenom iskoraku u kazališnom miljeu.

Foto: KMC Bjelovar
Foto: KMC Bjelovar

- Radosno je raditi s ovim umjetnicima, stvarati predstavu s kojom se otvara novo kazalište. Ideju o novom kazalištu u Bjelovaru do kraja je doveo Dario Hrebak, i nek' bude čašćen gradonačelnik koji je to učinio! Bili su oko nas razni predsjednici, premijeri, ministri, gradonačelnici, svakave šuše-muše, ali nitko nije otvorio kazalište. Hvala Dubravki koja je smislila cijeli projekt i držala sve niti oko njegovog nastanka, bez nje se ne bi dogodio u ovom obliku. Čaruga vas poziva u Bjelovar, poručio je.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!