Fotografija: Najbolju režiju ima predstava koju su osmislili daruvarski školarci/Foto: Vladan Ivković
Galerija
Najbolju režiju ima predstava koju su osmislili daruvarski školarci/Foto: Vladan Ivković

Predstava daruvarskih školaraca "Ja u online nastavi" dobila nagradu za najbolju režiju

Veliki je uspjeh što su djeca sama stvorila ovakvu predstavu koja je prepoznata kao najbolje redateljsko rješenje, što je uopće jedna od najvećih nagrada u kazalištu, ponosan je Ivković



DARUVAR - Malo amatersko kazalište Maska iz Daruvara sa sudjelovanja na 22. Smotri amaterskih kazališta održanoj protekle subote u Hercegovcu, vratilo se s prestižnom nagradom. Mladi daruvarski glumci, odnosno viši osnovnoškolci i srednjoškolci, kući su se vratili s nagradom za najbolju režiju zahvaljujući svojoj predstavi „Ja u online nastavi“.

Mlada kazališna družina koju vodi Vladan Ivković itekako je ponosna na uspjeh, a ponosan je i njihov voditelj.

Najbolje redateljsko rješenje

-Predstavu su dramskim tehnikama i improvizacijama sastavili sami učenici 7. i 8. razreda osnovne škole te učenici 1., 2., i 3. razreda srednje škole. Ja sam samo neke detalje dramaturški i redateljski posložio. Ponosni smo da je jedna skupina djece dobila takvu nagradu. Veliki je uspjeh što su djeca sama stvorila ovakvu predstavu koja je prepoznata kao najbolje redateljsko rješenje, što je uopće jedna od najvećih nagrada u kazalištu, zadovoljan je Ivković.

Foto: Vladan Ivković
Foto: Vladan Ivković

Naglasio je kako oni u svojem radu ne oponašaju kazalište u pravom smislu riječi jer se ne bave glumom.

-Djeca su se istaknula međusobnom igrom, redateljskim rješenjima, izvrsnom disciplinom, ali i s velikom zabavom i srećom što se nalaze na tim kazališnim daskama, podsjeća Ivković koji priznaje kako su i sama djeca veoma ponosna na sebe.

-Drago mi je što smo se pokazali, ali i što smo imali priliku vidjeti druge. Na taj način stječe se iskustvo, uči se odgovornosti jedni prema drugima i zato sam silno ponosan na njih. Odigrali su izvrsno, staloženo i prema dogovoru, a pritom se veoma zabavili, što je i smisao ovoga što radimo.

Nova predstava

Prisjetimo se, u studenom prošle godine Malo amatersko kazalište iz Daruvara završilo je prvi dio mini turneje sa svojom predstavom "Ja u online nastavi". Turneja je počela u Daruvaru 12. studenog pred popunjenim gledalištem, a glumačka mladost imala je priliku izvesti svoju predstavu i u sklopu manifestacije Noć kazališta, 19. studenog na poziv Bjelovarskoga kazališta i vrsne dramske pedagoginje Margarete Maje Fabičević. Mala turneja završila je 28. studenog nastupom u zagrebačkom klubu Močvara.

Foto: Vladan Ivković
Foto: Vladan Ivković

Dodajmo kako Malo amatersko kazalište već radi i na novoj predstavi za djecu koju će, nadaju se, završiti do sredine lipnja kada ju planiraju prikazati daruvarskoj publici u sklopu Matineje subotom.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!