Fotografija: Događaji u pakračkoj knjižnici uvijek su rado posjećeni/Foto: Pakrački list
Galerija
Događaji u pakračkoj knjižnici uvijek su rado posjećeni/Foto: Pakrački list

Poznati pisci i slikari večeras gostuju u pakračkoj knjižnici: "Bit će i pjesme"

Svoje literarne i likovne radove predstavit će članovi amateri i profesionalci Udruge zavijačnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić"



Ljubitelji pisane riječi, poezije i proze, ali i likovne umjetnosti večeras od 18 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac mogu uživati u predstavljanju rada Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”. Događaj je ovo povodom 100. obljetnice rođenja Matka Peića

Udruga je osnovana 14. svibnja 2014. godine iz potrebe za ujedinjenjem grupe građana sličnih ambicija prema poeziji, prozi i slikarstvu.

- Lik Matka Peića je nit vodilja koja već devetu godinu okuplja članove, profesionalce i amatere koji zajedno stvaraju; pišu i za odrasle i za djecu, te slikaju. Njihovi se radovi nalaze u brojnim zbirkama pjesama, romanima i igrokazima, te na samostalnim ili zajedničkim izložbama.

„Skitnje obojene ljubavlju“

U devet godina postojanja udruga „Matko Peić“ izdala je četiri zajedničke zbirke radova, a posljednja pod nazivom „Skitnje obojene ljubavlju“ posvećena je upravo Matku Peiću - kažu iz pakračke knjižnice.

Promocija zbirke
Promocija zbirke "Skitnje obojene ljubavlju"/ Foto: Knjižnica Pakrac

Ističu kako će posjetitelji na pjesničkoj večeri moći vidjeti i čuti prikaze baš iz te posljednje zbirke, a bit će tu i prilika za druženje sa članovima, odnosno moići će upoznati Miru Šulc, Mariju Iličić, Đurđu Crnković, Vericu Sinjaković, Davora Zakšeka, Slavicu Šperanda, Željku Rezo, Anu Neferović, Dragutina Kepića te Marinka Markotu. Predstavljanje rada Udruge i članova vodit će Melita Grgić, tajnica Udruge, dok će se za glazbenu podlogu ovom događanju pobrinuti ženska vokalna skupina Osnovne glazbene škole Pakrac, Aoide, uz voditeljicu Teu Silađi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!