Fotografija: Damir Hoyka nedavno je u Daruvaru održao radionicu za ljubitelje fotografije/Foto: MojPortal.hr
Damir Hoyka nedavno je u Daruvaru održao radionicu za ljubitelje fotografije/Foto: MojPortal.hr

Poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka sutra će u Boho parku predstaviti svoju novu knjigu

Roman je namijenjen za čitatelje od 7 do 18 godine, ali je pisan tako da bude zanimljiv svima, posebice njihovim obiteljima i edukatorima, opisao je Hoyka



Poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta u srijedu, 7. lipnja, predstavit će svoju knjigu „Eksperiment“.  Riječ je o prvom dijelu planirane serije romana za djecu koji prati pustolovine Tizi Enili.

- Roman je namijenjen za čitatelje od 7 do 18 godine, ali je pisan tako da bude zanimljiv svima, posebice njihovim obiteljima i edukatorima. Koncept je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i poticaja za razvoj svojih sposobnosti, stoji u opisu romana kojeg potpisuje naš slavni fotograf. 

Učiniti svijet boljim

Prema Hoykinom opisu, jedna od temeljnih ideja djela je da svim imamo sposobnost učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti.

- Kroz radnju se čitatelje upoznaje sa sistemima koje i sami mogu primijeniti za svoj napredak, čime se sugerira da uz poboljšane edukativne metode svatko može realizirati maksimum svojih potencijala (talenata) i doprinijeti misiji. Tako se čitatelji kroz djelo upoznaju s mnemotehnikama (u prvom dijelu je predstavljena metoda slika), pozitivnim razmišljanjem (shvaćen propali eksperiment je korak ka uspjehu, učenje i stvaranje su najzabavnije igre), lateralnim razmišljanjem, kritičkim pitanjima, sistemom mentalnih mapa, između ostalog istaknuo je Damir Hoyka.

Zanimljiva književna večer na rasporedu je u srijedu, 7. lipnja, u bjelovarskom Boho parku, s početkom u 19 sati. Dođite i uživajte i pustolovinama Tizi Enili.