Fotografija: Djeca su na radionici načila crtati i slikati/Foto: Jolana Petrinić
Galerija
Djeca su na radionici načila crtati i slikati/Foto: Jolana Petrinić

Posjetite danas izložbu dječje likovne radionice u dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru

Ove godine smo izložbu digli na veću razinu jer je oko 30 djece sudjelovalo u izradi radova, koji su zaista prekrasni, kaže Jolana Petrinić
Grad Daruvar u suradnji s Jolanom Petrinić, vlasnicom obrta za homeopatske i fitoterapeutske usluge i izradu rukotvorina Artana, po prvi put u petak, 27. kolovoza, u 19 sati organizira izložbu dječje likovne radionice u galeriji Dvorca grofa Jankovića.

<p>Izložba dječje likovne radionice u galeriji Dvorca grofa Jankovića/Foto: Grad Daruvar</p>

Izložba dječje likovne radionice u galeriji Dvorca grofa Jankovića/Foto: Grad Daruvar

Jolana Petrinić završila je dizajn, bavi se umjetnošću, piše knjige za djecu već 20 godina, ilustrira knjige i udžbenike za djecu, a imala je i nekoliko svojih izložbi.

<p>Oduševljena djeca na radionici/Foto: Jolana Petrinić</p>

Oduševljena djeca na radionici/Foto: Jolana Petrinić

- U umjetnosti sam jako dugo, a sada želim svo svoje znanje prenositi djeci i raditi s njima. U početku sam radionice radila volonterski, dok nisam otvorila svoj obrt prije dvije godine. Osim likovnih radionica, s djecom, ali i odraslima, radim i kreativan rad s prirodnim materijalima kako bi umjetnički oblikovala njihovu dušu, da svijet vide malo drugačije. Sve je to povezano s mojim obrtom Artana kroz koji radim s djecom i širim svijest o umjetničkom gledanju i percipiranju svijeta - kaže nam Jolana Petrinić, voditeljica radionica.

Inspiracija odraslima

Radionica je trajala godinu dana, a svake godine, sada već treće po redu, održavaju se ovakve izložbe tijekom ljetnih praznika.

<p>Oko 30 djece sudjelovalo je u izradi radova/Foto: Jolana Petrinić</p>

Oko 30 djece sudjelovalo je u izradi radova/Foto: Jolana Petrinić

- Ove godine smo izložbu digli na veću razinu jer je oko 30 djece sudjelovalo u izradi radova, koji su zaista prekrasni. Ujedno je to prilika da djeca osvijeste svoje darove i talente, a slikarstvo oslobađa ljudsku dušu. Odlučila sam napraviti ovu izložbu da djeca mogu inspirirati odrasle - ističe Jolana.

Veza prirode i živog svijeta

Djeca koja su sudjelovala u ovoj radionici imaju od 5 do 16 godina i bili su raspoređeni u pet grupa. Bit će izloženo oko 80 slika prirodne tematike, odnosno slike prikazuju vezu s prirodom i živim svijetom.

<p>Djeca koja su sudjelovala u ovoj radionici imaju od 5 do 16 godina/Foto: Jolana Petrinić</p>

Djeca koja su sudjelovala u ovoj radionici imaju od 5 do 16 godina/Foto: Jolana Petrinić

- Razgledavanje izložbe je besplatno, a dobrovoljan prilog uvijek je dobrodošao. Izložba se može pogledati do 6. rujna subotom od 10.30 do 14 sati - rekla je Jolana Petrinić.