Fotografija: Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program/ Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program/ Foto: Predrag Uskoković

Ovog vikenda u Daruvaru se održavaju 20. "Spasovdanski susreti". Evo cijelog programa...

Uz kulturno-umjetnička društva srpske nacionalne manjine nastupit će i Češka beseda Daruvar te Anastasija Medaković, a moguća su i još neka iznenađenja, kaže Nikolina GlodićVijeće srpske nacionalne manjine grada Daruvara ovog vikenda organizira jubilarne 20. "Spasovdanske susrete". Prema riječima Nikoline Glodić, predsjednice VSNM grada Daruvara, pripremljen je bogat program, a nakon dužeg niza godina ponovno će se održati i zabava uz živu muziku.

- Naprosto je došlo do određenog zasićenja i posjećenost je bila nešto slabija. Međutim, odlučili smo taj događaj ponovno pokrenuti i upotpuniti cjelokupni program, koji će početi Prazničnim večernjem u Crvi Svetih Otaca u Daruvaru. Potom slijedi kulturno-umjetnički program u daruvarskom kinu, a kao vrhunac prve večeri bit će spomenuta zabava u Češkom domu, poručila je Glodić.

Nastupi drugih manjina

Također, ovogodišnji novitet, točnije povratak, je i nastup pripadnika drugih nacionalnih manjina.

- Ove godine odlučili smo podići nivo proslave zbog jubileja pa će tako uz kulturno-umjetnička društva srpske nacionalne manjine nastupiti i Češka beseda Daruvar te Anastasija Medaković, a moguća su i još neka iznenađenja, kaže Glodić.

20. Spasovdanski susreti održat će se u subotu i nedjelju/ Foto: Predrag Uskoković
20. Spasovdanski susreti održat će se u subotu i nedjelju/ Foto: Predrag Uskoković

Kako kaže, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Daruvara kao svoju krsnu slavu odabralo je upravo Spasovo, koje se obilježavalo ovog četvrtka, a Sposovdanski susreti održavaju se prvi vikend nakon Spasova. 

- Pored toga, naša pravoslavna crkva u Daruvaru također ima istu slavu, odnosno Dan crkve, stoga godinama zajedno organiziramo ovaj događaj. Tako smo se i podijelili, dakle Vijeće organizira događaja u subotu, dok se vjerski u nedjelju dio održava u crkvi, zaključila je Nikolina Glodić.

U nastavku pogledajte popis događanja 20. "Spasovdanskih susreta". 

Plakat/ Foto: VSNM grada Daruvara
Plakat/ Foto: VSNM grada Daruvara

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!