Fotografija: Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program/ Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program/ Foto: Predrag Uskoković

Ovog vikenda u Daruvaru se održavaju 20. "Spasovdanski susreti". Evo cijelog programa...

Uz kulturno-umjetnička društva srpske nacionalne manjine nastupit će i Češka beseda Daruvar te Anastasija Medaković, a moguća su i još neka iznenađenja, kaže Nikolina Glodić



Vijeće srpske nacionalne manjine grada Daruvara ovog vikenda organizira jubilarne 20. "Spasovdanske susrete". Prema riječima Nikoline Glodić, predsjednice VSNM grada Daruvara, pripremljen je bogat program, a nakon dužeg niza godina ponovno će se održati i zabava uz živu muziku.

- Naprosto je došlo do određenog zasićenja i posjećenost je bila nešto slabija. Međutim, odlučili smo taj događaj ponovno pokrenuti i upotpuniti cjelokupni program, koji će početi Prazničnim večernjem u Crvi Svetih Otaca u Daruvaru. Potom slijedi kulturno-umjetnički program u daruvarskom kinu, a kao vrhunac prve večeri bit će spomenuta zabava u Češkom domu, poručila je Glodić.

Nastupi drugih manjina

Također, ovogodišnji novitet, točnije povratak, je i nastup pripadnika drugih nacionalnih manjina.

- Ove godine odlučili smo podići nivo proslave zbog jubileja pa će tako uz kulturno-umjetnička društva srpske nacionalne manjine nastupiti i Češka beseda Daruvar te Anastasija Medaković, a moguća su i još neka iznenađenja, kaže Glodić.

20. Spasovdanski susreti održat će se u subotu i nedjelju/ Foto: Predrag Uskoković
20. Spasovdanski susreti održat će se u subotu i nedjelju/ Foto: Predrag Uskoković

Kako kaže, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Daruvara kao svoju krsnu slavu odabralo je upravo Spasovo, koje se obilježavalo ovog četvrtka, a Sposovdanski susreti održavaju se prvi vikend nakon Spasova. 

- Pored toga, naša pravoslavna crkva u Daruvaru također ima istu slavu, odnosno Dan crkve, stoga godinama zajedno organiziramo ovaj događaj. Tako smo se i podijelili, dakle Vijeće organizira događaja u subotu, dok se vjerski u nedjelju dio održava u crkvi, zaključila je Nikolina Glodić.

U nastavku pogledajte popis događanja 20. "Spasovdanskih susreta". 

Plakat/ Foto: VSNM grada Daruvara
Plakat/ Foto: VSNM grada Daruvara

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!