Fotografija: Film Goli dobitnik je Srca Sarajeva/ Foto: POU Daruvar
Film Goli dobitnik je Srca Sarajeva/ Foto: POU Daruvar

Ovog četvrtka u daruvarskom kinu besplatno pogledajte dokumentarac o Golom otoku

Film je osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, posebno priznanje na ZFF-u i nagradu CEI na festivalu u Trstu



U sklopu revije "Mjesec našeg filma", u daruvarskom kino ovog četvrtak besplatno možete pogledati dva filma. Riječ je o dokumentarcu "Goli" te komičnoj drami "Osmi povjerenik".

"Goli"

Prije šezdesetak godina jedan čovjek nestaje na četiri godine. Vraća se potpuno promijenjen, pun ožiljaka i noseći u sebi bolnu tajnu koju je krio sve do svoje smrti. Odvaživši se na bolno emocionalno putovanje, njegova unuka i redateljica filma počinje postavljati pitanja o djedovoj prošlosti.

Ona stvara mozaik od obiteljskih fotografija i intimnih svjedočenja bliskih prijatelja. Goli je obiteljski memento o zabranjenoj temi i djedovu zatočeništvu na Golom otoku, neizgovorenoj patnji koja je utjecala na život svih generacija obitelji. Osvojio je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, posebno priznanje na ZFF-u i nagradu CEI na festivalu u Trstu.

"Osmi povjerenik" 

Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Prethodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.

Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza s kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infantilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovane likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

Ovaj film pogledajte od 20 sati.

Za kraj dodajmo i to da je ulaz na oba film besplatan, a koji će sve filmovi biti prikazani u sklopu revije "Mjesec našeg filma", pogledajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!