Fotografija: Komedija "Pas"/Foto: POU Daruvar
Galerija
Komedija "Pas"/Foto: POU Daruvar

Ova dva filma ovog vikenda možete pogledati u daruvarskom kinu

Riječ je o komediji "Pas", i drami "Drive My Car", a oba filma imat će tri projekcije



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o komediji "Pas", i drami "Drive My Car".

"Pas"

Osim što tumači glavnu ulogu, Channing Tatum je ujedno i koredatelj filma u kojem mu se u glavnoj ulozi pridružuje simpatični belgijski ovčar.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Bivšem vojnom rendžeru Briggsu je dodijeljeno da se brine o vojno obučenom psu palog vojnika. Njegova je misija transportirati psa na drugi kraj zemlje kako bi prisustvovali vojničkom sprovodu. Njihovo putovanje natjeralo ih je na jedan poseban suživot kojem definitivno ne ide u prilog izvanredno ponašanje „dlakavog demona” koji je u tom periodu izazvao nekoliko nevjerojatnih situacija. Upravo to Briggsa je gurnulo do njegovih krajnjih granica, ali i natjeralo da malo preispita sebe i novi odnos sa svojim psećim suputnikom.

Ovu komediju možete pogledati u subotu i nedjelju od 18 sati.

"Drive My Car"

Film napravljen prema istoimenoj noveli Harukija Murakamija premijerno je prikazan u natjecateljskom programu Cannes Film Festivala, gdje je nagrađen za najbolji scenarij. Nominiran je za 4 Oscara: najbolji film, režiju, adaptirani scenarij i međunarodni film.

"Drive My Car"/ Foto: POU Daruvar
"Drive My Car"/ Foto: POU Daruvar

Kazališni redatelj Yusuke sretno je oženjen scenaristicom Otom, koja iznenada umire i ostavlja za sobom dobro čuvanu tajnu. Dvije godine kasnije, Yusuke prihvaća ponudu režiranja predstave na kazališnom festivalu u Hirošimi, gdje upoznaje suzdržanu Misaki te se počinje suočavati s proganjajućom misterijom koja je ostala za njegovom ženom.

Film možete pogledati u subotu i nedjelju od 20 sati.