Fotografija: Lanjska noć s Andersenom u Daruvaru bila je vesela/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Lanjska noć s Andersenom u Daruvaru bila je vesela/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Ogroman interes za Noć s Andersenom u daruvarskoj knjižnici. "Prijavite djecu na vrijeme"

Ovom manifestacijom obilježava se rođendan jednog od najpoznatijeg pisaca bajki, a u Daruvaru će djeca prespavati među knjigama i proslaviti rođendan uz bajke, pizze i tortu



Uobičajeno velik odaziv vlada za manifestaciju "Noć s Andersenom" kojom se u petak 22. ožujka obilježava rođendan jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca bajki, Hansa Christiana Andersena. 

Tako će u daruvarskoj Pučkoj knjižnici i čitaonici djeca doći prenoćiti među bajkama, a knjižnica je za njih pripremila zanimljiv program. 

Pravo rođendansko slavlje

- Okupljamo se u 19 sati kada počinje nađe druženje i proslava Andersenovog rođendana. Djeca dolaze sa svojim pidžamicama, papučama i zatim čitamo bajke. Daruvarske toplice svake nam godine ispeku pizze, imat ćemo i rođendansku tortu, tako da će to biti pravo rođendansko slavlje. Imat ćemo i posebnu gošću Danijelu Miklec, koju možete pratiti na društvenim mrežama kao "Fora priča", a koja će nam čitati Andersenove bajke - kaže ravnateljica daruvarske knjižnice Romana Horvat. 

Djeca, a radi se o uzrastu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, spavat će među knjigama, no ravnateljica iz iskustva kaže kako ima onih koji "feštaju" do jutra. 

Noć s Andersenom/ Foto: Pučka knjižnicai i čitaonica Daruvar
Noć s Andersenom/ Foto: Pučka knjižnicai i čitaonica Daruvar

- Crveni križ osigurao nam je vreće za spavanje. Oko ponoći obično umirujemo aktivnosti, mlađi već zaspu, ali ima onih koji ostanu skoro do jutra, čujemo ih kako šapuću - kaže Horvat dodajući kako će tu noć s djecom u knjižnici provesti i sve knjižničarke. Ujutro ih očekuje okrjepa uz topao čaj, sok i sendviče. 

Uvjet za prijavu je nacrtati ili naslikati prizor iz omiljene Andersenove bajke, naslov nije zadan. Ti će se crteži izložiti u knjižnici/spavaonici, a već prvog dana, u ponedjeljak, pristiglo je čak šest prijava, iako je rok za prijavljivanje do 15. ožujka. Stoga ne treba sumnjati da će kapacitet od 16 mjesta vrlo brzo biti popunjen. 

Uvjet je, naravno, i suglasnost roditelja za djetetovo sudjelovanje u ovoj manifestaciji. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!