Fotografija: 
Grupa Pavel ipak neće nastupiti ovoga petka u Daruvaru/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Galerija
Grupa Pavel ipak neće nastupiti ovoga petka u Daruvaru/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

Odgođen koncert grupe Pavel u Daruvaru: "Kiša nam je pomrsila planove"

"Iako se neće sutra održati zbog najavljene kiše, koncert nije otkazan već samo odgođen", poručuje Marija Ivandekić iz Zavičajnog muzeja Daruvar



DARUVAR - Zbog najave lošeg vremena, iz Zavičajnog muzeja Daruvar javljaju kako su primorani odgoditi koncert grupe Pavel najavljen za petak 4. kolovoza ispred Zavičajnog muzeja Daruvar.

Podsjetimo, koncert je dio programa ovogodišnje manifestacije "Ljeto u dvorcu" koja je započela početkom srpnja.

Kako nam je tada rekla v.d. ravnateljice Marija Ivandekić, grupa Pavel trebala je doći po prvi put u Daruvar kako bi se predstavili daruvarskoj publici. 

Prognoza se promijenila

- Pratili smo stalno prognozu i sve do prije dva dana ona je bila obećavajuća, no ipak se promijenila. A zbog samog dojma, kao i zbog tehničkih uvjeta koje band zahtijeva, nismo se odlučili za prebacivanje koncerta unutar dvorca. Bend je velik, ima devet članova tako da uvjeti u velikoj dvorani nisu podobni za unutrašnji prostor koji imamo. Koncert nije otkazan, već je samo odgođen. Svakako će se održati, a o novom datumu koncerta svi će biti naknadno obaviješteni, poručili su iz Zavičajnog muzeja.

Inače, što se tiče ostalih događanja u sklopu "Ljeta u dvorcu", 26. kolovoza održat će se manifestacija "Ethno in DA hood".

Prvi etno festival u Daruvaru

- Tijekom godine imamo puno manifestacija kojima se njeguje baština, no mi želimo na urbaniji način prezentirati hrvatsku tradicijsku glazbu, nošnje i slično. Stoga ćemo od jutra imati radionice poput bojanja tkanine prirodnim bojama, izrada torbica, a poslijepodne nas čeka buvljak i druškanje do večernjih koncerata kada će nas zabavaljati Martin Ladika sa svojim bendom i Cinkuši, otkrila nam je Ivandekić još početkom srpnja.

- Prvi etno festival u Daruvaru počinje od 16 sati. Na repertoaru su ukupno četiri radionice, a moći će se poslušati i predavanje o tradicijskim hrvatskim instrumentima, poručuje Marija Ivandekić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!