Fotografija: "Ljubav oko svijeta", dokumentarac bračnog para Rostuhar/ Foto: POU Daruvar
Galerija
"Ljubav oko svijeta", dokumentarac bračnog para Rostuhar/ Foto: POU Daruvar

Od idućeg tjedna u daruvarskom kinu kreće velika revija domaćih i regionalnih filmova

Nismo željeli puno filmova "zgurati" u jedan ili dva vikenda jer bi bili osuđeni na propast. Stoga smo ćemo svaki tjedan prikazat jedan film i to bar u tri projekcije, kazao je Zlatko Janda



Veliki broj domaćih i regionalnih filmova trenutno je u kino distribuciji, stoga su u Pučkom otvorenom učilištu došli na zanimljivu ideju. Naime, od idućeg tjedna kreće revija filmova po principu "svaki tjedan-film jedan".

- Nismo željeli puno filmova "zgurati" u jedan ili dva vikenda jer bi, realno, bili osuđeni na propast, već samo odlučili "dozirati ih" kroz cijeli mjesec, odnosno svaki tjedan prikazat ćemo jedan film i to bar u tri projekcije. Tako će priliku da dopru do naših gledatelja dobiti redom nagrađivani naslovi, poručio je Zlatko Janda, voditelj daruvarskog kina.

Daruvarčani će imati priliku pogledati novi hit film "Toma"/ Foto: POU Daruvar
Daruvarčani će imati priliku pogledati novi hit film "Toma"/ Foto: POU Daruvar

Reviju filmova otvorit će "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste, a potom slijedi izvanredan dokumentarac bračnog para Rostuhar "Ljubav oko svijeta". Na platnu daruvarskog kina prikazat će se i dobitnik šest arena na lanjskom Pulskom filmskom festivalu, ujedno i naš ovogodišnji kandidat za Oscara, drama "Tereza 37" Danila Šerbedžije. 

Reviju otvara film "Plavi cvijet"/ Foto: POU Daruvar
Reviju otvara film "Plavi cvijet"/ Foto: POU Daruvar

- Publika će moći uživati i u istinitom, bolnom i provokativnom filmu o odnosu države i branitelja "A bili smo vam dobri" Branka Schmidta. Nadalje, na ovogodišnjem pulskom festivalu bio je i srpski hit, akcijski krimi triler Miloša Avramovića "Južni vjetar 2: Ubrzanje" pa ćemo i njega s veseljem uvrstiti u reviju. Niz bi nastavili s biografskom glazbenom dramom o Tomi Zdravkoviću "Toma" Dragana Bjelogrlića, a uvrstili bi i novije naslove poput filma Stanislava Tomića "Po tamburi", suluda komedija rađena po stripu legendarnog Dubravka Matakovića. Reviju planiramo zatvoriti neobičnom i provokativnom mračnom komedijom "Nebesa" Srđana Dragojevića, istaknuo je Jadna dodavši da ako bude odaziva publike, projekcije se mogu nastaviti i dalje.

Film "A bili smo vam dobri"/ Foto: POU Daruvar
Film "A bili smo vam dobri"/ Foto: POU Daruvar

Točan raspored projekcija donosimo uskoro, a tom prilikom predstavit ćemo i svaki film pojedinačno, sukladno njihovom prikazivanju.