Fotografija: Čak pet predstava u tri dana bit će izvedeno u Bjelovarskom kazalištu/ Foto: Bjelovarsko kazalište/Deni Marčinković
Galerija
Čak pet predstava u tri dana bit će izvedeno u Bjelovarskom kazalištu/ Foto: Bjelovarsko kazalište/Deni Marčinković

NOĆ KAZALIŠTA U tri dana u Bjelovarskom kazalištu pogledajte čak pet predstava

"Naše kazalište među prvima je počelo obilježavati ovu manifestaciju, a kao i mnoga druga kazališta, odlučili smo je produžiti s jednog na tri dana", kaže Maja Fabičević



Bjelovarsko kazalište i ove se godine uključilo u manifestaciju Noć kazališta. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, u tri dana, od 24. do 26. studenog, Bjelovarčani, ali i svi ostali, moći će uživati u pet sjajnih predstava.

- Gradu Bjelovaru kazalište je jako bitno, stoga zahvaljujem Maji, ali i svima ostalima na odličnom poslu koji rade. Drago mi je da imamo novca za financirati sve to. Međutim, još važnije je imati entuzijaste koji će to sve voditi. Što se Noći kazališta tiče, vjerujem da će Bjelovarčani itekako moći uživati u sjajnim predstavama, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Noć kazališta održat će se od 24. do 26. studenog/ Foto: Deni Marčinković
Noć kazališta održat će se od 24. do 26. studenog/ Foto: Deni Marčinković

Rad Bjelovarskog kazališta pohvalio je i Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi, a prema riječima Maje Fabičević, voditeljice Kazališta, uz samo manifestaciju, u pripremi je šest novih dramskih predstava i dvije lutkarske.

Svake nedjelje predstava za djecu

- Ove i sljedeće godine imat ćemo osam premijera. U prosjeku imamo tri puta tjedno predstave. Naravno, nije to slučaj svaki tjedan, ali se zato dogodi da imamo nekada i tri predstave dnevno. Ono što se trudimo je svaku nedjelju u 17 sati imati predstavu za djecu, poručila je Fabičević.

Kako kaže, kao svojevrsna uvertira Noći kazališta, tjedan dana radnije, 18. studenog, u goste stiže dubrovačko kazalište Kolarin s predstavom Do posljednje kapi krvi.

- Inače, Noć kazališta odvija se u cijeloj Europi, a odnedavno se obilježava i u Hrvatskoj. Naše kazalište među prvima je počelo obilježavati ovu manifestaciju, a kao i mnoga druga kazališta, odlučili smo je produžiti s jednog, na tri dana. Bit će tu predstava za djecu, komedija, odnosno jako ludih i zabavnih događaja, zaključila je Fabičević.

Što se ulaznica tiče, cijena je 4 eura, a svi koji kupe ulaznice za dvije predstave, treća ulaznica je gratis. Također, ulaznice za djecu iznose 3 eura. U nastavku pogledajte kompletan program Noći kazališta u Bjelovaru.

Program

24. 11. petak u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu, komedija

KOGA NEMA BEZ NJEGA SE MORA, AKD Sv. K. Začretje

24. 11. Petak u 21. sat u Bjelovarskom kazalištu, komedija

FRANCIKA DAJ KASICU D. S. Općine Donji Kraljevec

25. 11. Subota u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu, profi predstava

ZLO-ČIST-OĆA, autora i izvođača Luke Kuzmanića i redatelja Ivana Mokrovića, Štoos teatar Velika Gorica

26. 11. nedjelja u 17 sati u Bjelovarskom kazalištu, predstava za djecu

PEĆA I VUK izvode LUTKAR/IĆI Bjelovarskog kazališta i mladi glazbenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski Bjelovar

26. 11. Nedjelja u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu, komedija

STRIC MIŠKE Dramske skupine KAJ iz Zaboka

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!