Fotografija: Književno druženje održat će se u utorak, 17. svibnja, s početkom u 19 sati/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac
Galerija
Književno druženje održat će se u utorak, 17. svibnja, s početkom u 19 sati/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac

Ne propustite književno druženje s Marilenom Dužman u Gradskoj knjižnici Pakrac

Marilena Dužman do sada je objavila devet romana, od kojih jednu crnohumornu priču "Mrtav, a gladan", dok su ostali naslovi ljubavni, kažu iz knjižniceGradska knjižnica Pakrac idući utorak, 17. svibnja organizira književno večer s istarskom spisateljicom Marilenom Dužman.

Kako kažu iz knjižnice, ova Istrijanka spojila je naizgled nespojivo - diplomu Ekonomskog fakulteta i pisanje ljubavnih i crnohumornih romana.

Deveti roman

- Marilena Dužman diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu, malom mjestu na jugoistoku Istre. Do sada je objavila devet romana, od kojih jednu crnohumornu priču "Mrtav, a gladan", dok su ostali naslovi ljubavni. "Gdje mi je psihijatrica?", "Opsidijan", "Razgovori s ginekologom", "Slobodan pad", "Skriveno srce", "Hladno srce" i "Haker" čitatelji su jako dobro prihvatili, poručili su iz Gradske knjižnice Pakrac.

Dodaju i to da se najnoviji, deveti roman "Momina knjiga recepata" već se može pronaći na policama knjižara.

Najava događanja/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac
Najava događanja/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac

- Aktivna je na društvenim mrežama, te rado odgovara na pitanja svojih pratitelja, od kojih većinu čine žene. Možete je pronaći na Facebook profilu Marilena Dužman i stranici Marilena Dužman/Autor, na Instagramu @marilenaduzman i LinkedInu, kažu organizatori književne večeri.

Sama izdaje naslove

Zbog korištenja čakavštine u pojedinim romanima zapažena je u Općini Ližnjan, koja joj je 2021. godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.

- O Marileninim romanima pisale su mnoge poznate book blogerice, a dala je na desetke intervjua za razne novine, portale i časopise i gostovala u brojnim knjižnicama diljem Hrvatske, opisali su iz Knjižnice.

Inače, Marilena sama izdaje svoje naslove, a o njezinim planovima za budućnost, kao i romanima u pripremi, možete doznati u Gradskoj knjižnici Pakrac, u utorak, 17. svibnja od 19 sati.