Fotografija: Ljubav oko svijeta/ Foto: POU Daruvar
Ljubav oko svijeta/ Foto: POU Daruvar

Ne propustite film bračnog para Rostuhar "Ljubav oko svijeta" u daruvarskom kinu

Ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima...Na platno daruvarskog kina ovog tjedna stižu čak tri naslova. Riječ je animiranoj avanturističkoj komediji "100% Vuk", domaćem dokumentarcu "Ljubav oko svijeta" te SF akcijskoj avanturi "Dina".

"100% Vuk"

Freddy Lupin je poput bilo kojeg sasvim običnog četrnaestogodišnjeg dječaka, samo što nije ni običan niti je više dječak. Ima ipak četrnaest godina, a i vukodlak je! Bolje rečeno, tek će biti. Priča o 100% vuku fokusira se na Freddyja, nasljednika ponosne obiteljske loze vukodlaka. Uvjeren da će postati najstrašniji vukodlak ikad, Freddy ostane šokiran kada na svoj 14. rođendan njegovo prvo "ratovanje" pođe po zlu, pretvarajući ga u divlju pudlicu.

Starješine čopora su bacile kost, a Freddy mora do sljedećeg izlaska Mjeseca dokazati da ima pravo vučje srce ili riskirati da bude zauvijek izbačen iz čopora. Freddy mora prevladati svoju ružičastu i pahuljastu vanjštinu kako bi dokazao da je još uvijek 100% Vuk.

Film možete pogledati u četvrtak i nedjelju, s početkom u 18 sati te u petak i subotu od 17 sati. 

"Ljubav oko svijeta"

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

Film predstavlja uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa – od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Svi su protagonisti odgovarali na sličan set pitanja – od toga kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje do toga što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, a koje slabosti, kako pristupaju problemima i borbama, te na kraju – što za njih znači ljubav.

Intervjui se isprepleteni impresivnim zračnim snimkama krajolika te usporenim snimkama raznih običaja, rituala zavođenja i interakcija između parova koji daju širi kontekst našim protagonistima.

Ovaj dokumentarac pogledajte u petak i subotu od 19 sati te u nedjelju u 20 sati. 

"Dina"

Spektakularna avantura scenarista, redatelja i producenta filma – Denisa Villeneuvea. Adaptacija prvog romana znanstveno-fantastičnog klasika Dina Franka Herberta. Priča prati Paula Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelj i svog naroda.

Nađe se usred sukoba oko ekskluzivne opskrbe najcjenjenijim resursom koji postoji, najvrjednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arrakisu i koji može otključati najveći potencijal čovječanstva, u kojem će preživjeti samo oni koji mogu pobijediti svoj strah.

Film je na rasporedu u četvrtak u 20 sati te u petak i subotu od 20.30 sati.