Fotografija: Sjajan program ovogodišnjeg malog BOK-a/Foto: Martina Čapo
Galerija
Sjajan program ovogodišnjeg malog BOK-a/Foto: Martina Čapo

Na Svjetski dan kazališta najavljen BOK fest za djecu i mlade: "Botaničari hit predstava"

Ove godine čeka nas 9 predstava u 17 izvedbi. BOK fest za djecu i mlade održat će se od 9. do 15. travnja, a cijena ulaznice je 3 eura



BJELOVAR – Na Svjetski dan kazališta u Bjelovaru je svečano najavljen program ovogodišnjeg BOK festa za djecu i mlade koji će se održati od 9. do 15. travnja.

U Domu kulture jutros su se okupili predstavnici organizacijskog i festivalskog tima BOK festa, ali i djeca osnovnih i srednjih škola koji će uz svoje mentore posebno pratiti ovo događanje.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Dogradonačelnik Igor Brajdić kazao je kako djecu i mlade čeka 9 izvrsnih predstava.

Sjajne predstave

- Ove godine ulažemo znatno više financijskih sredstava u organizaciju. Bit će uloženo 10 tisuća eura. Pet od Grada i 4 i pol tisuće od Ministarstva kulture. Uskoro kreće i pravi BOK fest sa sjajnim predstavama o kojima ne smijem zasad previše govoriti. U kontaktu sam s Goranom Navojcem. BOK počinje 26. travnja. Mogu najaviti promociju knjige Bogdana Diklića. Ostalo ćete doznati u narednim tjednima, kazao je Brajdić.

Irena Rašo, selektorica BOK festa odmah na početku je kazala kako se iza pozornice, kada je zavjesa spuštena, krije prava mala košnica.

Irena Rašo/Foto: Martina Čapo
Irena Rašo/Foto: Martina Čapo

- Ove godine čeka nas 9 predstava u 17 izvedbi. Imamo dvije predstave koje odskaču od ostalih. Jedna od njih je predstava Hrvatskog kazališta Pećuh – Botaničari. To je jedino profesionalno hrvatsko kazalište izvan Hrvatske u cijelom svijetu. Zbog njegovanja tradicije hrvatskog jezika i suradnje s tim kazalištem, izabrali smo ove godine predstavu Botaničari koja će igrati na hrvatskom jeziku. Druga je u izvedbi umjetničke organizacije SHOOMA kazališta Mala scena iz Zagreba. To je predstava za bebe do 2 godine, Ninabu. Vrlo specifična predstava koja budi sva osjetila u beba. Sami se uvjerite koliko može biti čarobna jedna predstava za bebe, poručila je Rašo.

Ulaznice kupite na vrijeme

Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a kazala je kako je službena najava BOK festa za mlade pala na idealan dan budući da je baš danas Svjetski dan kazališta.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Nama je drago što smo dio ove priče. Naša ustanova ima strategiju gdje je veliki naglasak na publici. Djeci se pruža prilika od malih nogu razvijati svijest o važnosti kazališta, kazala je Hrpalo.

Ivana Hrpalo/Foto: Martina Čapo
Ivana Hrpalo/Foto: Martina Čapo

Ulaznice se, pojasnila je, mogu kupiti u CUK-u po cijeni od tri eura.

Dodajmo, festival je ovo koji donosi bogat i raznolik program predstava namijenjen najmlađoj publici, s ciljem promicanja kulture, umjetnosti i kreativnosti među djecom i mladima.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Cilj je također uključiti mlade u novinarski proces i promociju BOK festa među njihovim vršnjacima i potaknuli tako veći interes mladih za kazališnu umjetnost.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!