Fotografija: "Ljetno kino pod zvijezdama" u Daruvaru/Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk
Galerija
"Ljetno kino pod zvijezdama" u Daruvaru/Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk

Na ljetnoj pozornici bivšeg diska u Daruvaru večeras uživajte u filmu "Veliki gazda"

Riječ je o mračnoj korporativnoj satiri u kojoj Javier Bardem majstorski utjelovljuje prijateljsko lice kapitalističke korupcije. Film je španjolski kandidat za Oscara, a premijerno je prikazan u San Sebastiánu



Na platno daruvarskog "Ljetnog kina pod zvijezdama" večeras stiže nagrađivana humorna drama "Veliki gazda". U ovoj filmskoj poslastici publika može potpuno besplatno uživati večeras od 21 sat ljetnoj pozornici Društveno-kulturnog centra.

Kandidat za Oscara

Hvaljeni španjolski redatelj rođen u Madridu. godine 1996. za svoj prvi dugometražni film “Obitelj” nagrađen je Goyom kao najbolji novi redatelj. Kasniji su mu radovi ovjenčani brojnim priznanjima, uključujući nekoliko nagrada Goya za najbolji film, redatelja i scenarij.

Blanco (Javier Bardem), karizmatični vlasnik obiteljske tvornice, naumio je osvojiti lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Takva nagrada zahtijeva savršenstvo i to je upravo ono što Blanco nudi!

Veliki gazda/ Foto: POU Daruvar
Veliki gazda/ Foto: POU Daruvar

No kada mu planove počnu mrsiti problematični zaposlenici, “dobri gazda” besramno će se umiješati u njihove privatne živote i pokrenuti nezamislivu lančanu reakciju. Veliki gazda mračna je korporativna satira u kojoj Javier Bardem majstorski utjelovljuje prijateljsko lice kapitalističke korupcije. Film je španjolski kandidat za Oscara, a premijerno je prikazan u San Sebastiánu.