Fotografija: Matija Ulbrih/Foto: Grad Daruvar
Matija Ulbrih/Foto: Grad Daruvar

Mladi daruvarski harmonikaš Matija Ulbrih pomeo konkurenciju na tri međunarodna natjecanja

Matija Ulbrih je itekako je poznat u svijetu harmonike, a po završetku srednjoškolskog obrazovanja planira upisati muzičku akademiju



Daruvarčanin Matija Ulbrih, maturant Glazbene škole Brune Bjelinskog ostvario je prva mjesta na tri međunarodna natjecanja održana u posljednje vrijeme. 

Naime, Matija je osvojio prvu nagradu u visokoj e kategoriji na 45. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, iznimno cijenjenom i poznatom natjecanju.

Novčana nagrada

- Prije tog natjecanja Matija je osvojio i prvo mjesto na prestižnom hrvatskom natjecanju za harmoniku, također u e kategoriji, za koju je itekako potrebna kvaliteta, nivo i klasa. Na tom natjecanju sudionike ocjenjuje međunarodni žiri, a kao laureatu pripala mu je i nagrada od 200 eura, poručila je ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog Vanda Cegledi.

Također, danas je stigla i informacija da je Matija prvu nagradu osvojio i na međunarodnom natjecanju u Latviji.

- To natjecanje održano je online. Doista sjajan uspjeh, dodala je Cegledi.

Pred njim je blistava budućnost

Iako još uvijek mlad, Matija Ulbrih itekako je poznat u svijetu harmonike, koju svira već deset godina, a prema riječima Vande Cegledi, po završetku srednjoškolskog obrazovanja planira upisati muzičku akademiju.

Ovim putem čestitamo Matiji i njegovom mentoru Zoranu Maršiću na zbilja odličnim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.