Fotografija: Tatjana Šavorić u bjelovarskoj knjižnici predstavit će svoju prvu knjigu/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar
Galerija
Tatjana Šavorić u bjelovarskoj knjižnici predstavit će svoju prvu knjigu/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar

Medicinska sestra Tatjana Šavorić u Bjelovaru predstavlja svoju prvu knjigu "Moja planina"

Tatjana Šavorić za sada je jedina žena koja je stazu Via Adriatica, dugu 1100 kilometara prehodala sama u zimskim uvjetimaTatjana Šavorić, medicinska sestra, planinarka i alpinistica jedina je žena koja je 1100 kilometara staze Via Adriatice prehodala sama u zimskim uvjetima. Riječ je o turističko-planinarskoj stazi koja se proteže od Prevlake nedaleko Dubrovnika do rta Kamenjak kod Pule.

Volonterka u HGSS-u

Knjiga "Moja planina" ujedno je i njezina prva knjiga. Inače, Tatjana malih nogu dane provodi u prirodi, a u starijoj dobi završava klasičnu planinarsku obuku. Od planinarske škole, preko visokogorske do alpinističke škole, a dvije godine je provela kao volonter pri Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Radi se o vrlo inspirativnoj ženi/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar
Radi se o vrlo inspirativnoj ženi/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar

Svojim pothvatom nadahnula je i mnoge druge žene na slične izazove. Danas aktivno volontira kao trail manager pri stazi Via Adriatica Trail. Inače, Tatjana je udana žena i majka troje djece, koja radi kao prvostupnica sestrinstva u bolnici u Zagrebu.

Za kraj dodajmo i to da će se predstavljanje knjige Moja planina održati u četvrtak 13. travnja, s početkom u 19 sati na Studijskom odjelu (2. kat), Narodne knjižnice Petar Preradović" u Bjelovaru, a moderator programa bit će Siniša Krpan.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!