Fotografija: Autorica Vlatka Daněk/Foto: Mato Pejić
Galerija
Autorica Vlatka Daněk/Foto: Mato Pejić

Matica hrvatska Daruvar dobila Srebrnu povelju za knjigu Vlatke Daněk "Bilo jednom u Daruvaru"

Zadovoljna sam i ponosna jer smo opravdali povjerenje Grada Daruvara koji nas je financijski podržao. Povelja je dokaz kako smo održali svoju izdavačku djelatnost na visokom nivou, kaže Barberić



DARUVAR - Matica hrvatska u Daruvaru dobila Srebrenu povelju za izdavanje knjige Vlatke Daněk Bilo jednom u Daruvaru, vijest je to kojom su se pohvalili iz Ogranka Matice hrvatske u Daruvaru.

Foto: Matica hrvatska Daruvar
Foto: Matica hrvatska Daruvar

Naime, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu proteklog petka, odnosno 22. listopada, održana je Glavna skupština Matice hrvatske.

Foto: Matica hrvatska Daruvar
Foto: Matica hrvatska Daruvar

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran u svom je govoru istaknuo zadovoljstvo i zahvalu svima koji su pridonijeli afirmaciji Matice hrvatske u svojim sredinama.

Opravdali povjerenje

- Na skupštini su dodijeljene i nagrade ograncima za njihova izdanja. Daruvarski Ogranak Matice hrvatske treću godinu zaredom dobio je Srebrenu povelju za izdavanje knjige. Ove godine povelju smo dobili za knjigu Vlatke Daněk „Bilo jednom u Daruvaru“, kažu iz daruvarskog ogranka.

Upitali smo predsjednicu Matice hrvatske Daruvar, Miru Barberić, što im znači ovo priznanje.

- Zadovoljna sam i ponosna jer smo opravdali povjerenje Grada Daruvara koji nas je financijski podržao. Isto tako, budući da tri godine zaredom primamo Srebrnu povelju, to je dokaz kako smo održali svoju izdavačku djelatnost na visokom nivou, kaže nam Mira Barberić.