Fotografija: Prošlih godina Martinje u Garešnici bilo je zatvorenog tipa/ Foto: TZ SM
Prošlih godina Martinje u Garešnici bilo je zatvorenog tipa/ Foto: TZ SM

"Martinje u Garešnici" po prvi put otvorenog tipa. Održat će se ove subote i svi ste dobrodošli

Imat ćemo mali sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, kao i ceremoniju krštenja mladog vina. Neizostavni dio svakako je i eno-gastro ponuda, a za dobar štimung pobrinut će se TS Gelipteri, kaže Belak



Martinje u Garešnici ove godine po prvi put bit će otvorenog tipa i održat će se na Trgu hrvatskih branitelja, potvrdila je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Danijela Belak.

- Prijašnjih godina Martinje je bilo zatvorenog tipa, a na njemu su sudjelovali samo članovi Udruge vinara i voćara Garešnica. Međutim, ove godine u organizaciji Grada Garešnice, TZ Sjeverne Moslavine i Udruge vinarima i voćara, odlučili smo proslovu otvoriti i za sve građane. Na to nas je ponajviše ponukala trenutna epidemiološka situacija, a nadamo se da će otvoreni tip proslave od sada postati tradicija, kazala je direktorica Belak.

Sajam domaćih proizvoda

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, zajedničko veselo druženje na središnjem trgu u Garešnici održat će se u subotu, 14. studenog, od 10 sati, a predviđeno trajanje programa je do 14 sati.

- Imat ćemo mali sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, kao i ceremoniju krštenja mladog vina, koju će predvoditi "biskup" iz Rijeke. Nadalje, neizostavni dio svakako je i eno-gastro ponuda, zahvaljujući kojoj će se moći kušati mlada, ali i ostala vina garešničkih vinogradara. Ukupno će sudjelovati pet izlagača, a za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Gelipteri, poručila je direktorica TZ Sjeverna Moslavina te dodala da se istog dana, ali u poslijepodnevnim satima, u organizaciji tamošnjih vinara održava i proslava u Velikoj Trnovitici.