Fotografija: U kulturno-povijesnoj cjelini Lipika snimani su video sadržaji/ Foto: Compas
Galerija
U kulturno-povijesnoj cjelini Lipika snimani su video sadržaji/ Foto: Compas

Lipičani se na trenutak vratili u 19. stoljeće: "Ulicom Marije Terezije prošetali aristokrati"

Kao značajno turističko odredište, Lipik je često bio motiv za fotografiranje za različite publikacije i razglednice. Zahvaljujući takvoj medijskoj popularnosti, postao je jedno od rijetkih lječilišta s takvim ugledom



Prije dva dana, 7. listopada, tijekom prijepodnevnih sati, snimani su video sadržaji u kulturno-povijesnoj cjelini Lipika, konkretno u Ulici Marije Terezije. Zbog toga je privremeno obustavljen promet na toj lokaciji kako bi se omogućilo snimanje, piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Tako su se Lipičani na trenutak vratili na sam kraj 19. te početak 20. stoljeća, kada su u ovdašnje poznato lječilište Austro-Ugarske Monarhije dolazili brojni ugledni gosti, uključujući i predstavnike najviših aristokratskih slojeva tadašnjeg društva. Kao značajno turističko odredište, Lipik je često bio motiv za fotografiranje za različite publikacije i razglednice. Zahvaljujući takvoj medijskoj popularnosti, postao je jedno od rijetkih lječilišta s takvim ugledom.

Vila dobre vode

Inače, Grad Lipik provodi projekt Terme Lipik, čiji je glavni cilj obnova i revitalizacija kulturne baštine. U okviru ovog projekta, gradi se Interpretacijski centar Vila dobre vode.

Foto: Compas
Foto: Compas

Ovaj centar će kroz dva muzejska postava interpretirati bogatu baštinu koju je ljekovita termalna voda ostavila u Lipiku, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!