Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Kreće obnova Etno parka u Velikom Trojstvu: "Novac osiguran iz EU fonda za regionalni razvoj"

Nakon javnog poziva za obnovu Etno parka, ide i poziv za turističko naselje sa smještajnim kapacitetima u Velikom Korenovu te za projekt Zeleni centar Bjelovar na prostoru dijela Gradske tržnice



Objavljen je prvi javni poziv unutar financijskog mehanizma Integriranog teritorijalnog ulaganja - ITU, a putem kojega će se rekonstruirati i opremiti Etno muzej i Etno park u Velikom Trojstvu, objavili su načelnik te Općine Marko Kutanjac te bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Projekt je vrijedan 1.353.772,65 eura, a bespovratna sredstava za dodjelu, u okviru poziva, iznose 1.150.707,00 eura, dok će ostatak osigurati Općina Veliko Trojstvo. Novac je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Turističko naselje

Podsjetimo, u sklopu ITU mehanizma takozvanom Većem urbanom području Bjelovar, kojega čine Grad Bjelovar te općine Veliko Trojstvo, Kapela, Štefanje i Rovišće, osigurano je 22 milijuna eura za različite projekte.

Nakon javnog poziva za obnovu Etno parka, uskoro ide i poziv za turističko naselje sa smještajnim kapacitetima u Velikom Korenovu te za projekt Zeleni centar Bjelovar na prostoru dijela Gradske tržnice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na FacebookuTikToku!