Fotografija: Multipak je najveća regionalna multimedijalna HI FI, audio i video izložba/Foto: Facebook Multipak
Galerija
Multipak je najveća regionalna multimedijalna HI FI, audio i video izložba/Foto: Facebook Multipak

Kreće Multipak - najveća audio i video izložba u ovom dijelu Europe

Tijekom udarnog vikenda Multipaka u Pakracu izlaže više desetaka izlagača iz ovog dijela Europe, a predstavljaju se audio i video uređaji koje u Hrvatskoj nije moguće ni vidjeti ni čuti na jednom mjestu




PAKRAC – Ovih dana u Pakracu će vladati pravo ludilo, a ime tog pozitivnog ludila je Multipak. Naravno, riječ je o Multimediji ili popularnije rečeno – Multipaku, jednom od najvažnijih gradskih događanja kojima se Pakrac prezentira kao grad kulture, glazbe i dobrih vibracija koje se osjećaju na svakom koraku.

Spoj tehnologije i prirode

Kvalitetni sadržaji u slučaju Multipaka, odnosno hi fi oprema, glazbena, filmska, književna i likovna djela – okosnica su koja se od 2012. godine nadograđuje kroz program. Spoj vrhunske tehnologije, prekrasne prirode i dobrih ljudi dobitna je kombinacija za svakoga tko u dane Multipaka posjeti Pakrac.

<p>Program Multipaka/Foto: Grad Pakrac</p>

Program Multipaka/Foto: Grad Pakrac

Također, uz glavni program, za sve posjetitelje organizira se i upoznavanje Pakraca i okolice – na raspolaganju svim posjetiteljima su vožnja kočijom i MultIzlet koji podrazumijeva obilazak Pakraca, Ergele u Lipiku te planinarskog doma Omanovac smještenog na najljepšem predjelu brda Psunj, gdje se može uživati u čistom zraku i prekrasnom zelenom, prirodnom okruženju.

Pomicanje granica

Audio/video izložba središnje je događanje svakog Multipaka. Tijekom udarnog vikenda Multipaka u Pakracu izlaže više desetaka izlagača iz ovog dijela Europe, a predstavljaju se audio i video uređaji koje u Hrvatskoj nije moguće ni vidjeti ni čuti na jednom mjestu. Riječ je o širokom rasponu uređaja – od onih prihvatljivijih pa do onih najluksuznijih koje ćete teško moći vidjeti i poslušati bilo gdje u Hrvatskoj. Velik broj uređaja svoju je premijeru doživio upravo u Pakracu, čim pomiču granice.

Multipak obilježavaju i koncerti vrhunskih izvođača – spomenimo samo neke: Big Band Požega, klapa Dišpet, Damir Kukuruzović Django Group, Tomi Novak i Anastasija Kaptelova, Zdenka Kovačićek, Muris Varajić, Solarship, Mayales, Mary May. Svira se i na radionicama u slušaonicama i na ulicama, jer u dane Multipaka grad se oživljava samo dobrom glazbom.

Najveći u Europi

Za vrijeme Multipaka Pakrac je jedan od najbolje ozvučenih gradova na svijetu, središte dobrog zvuka, slike, riječi, ali i mjesto susreta za brojne posjetitelje koji pohode ovaj gradić u zapadnoj Slavoniji u potrazi za onim što ne mogu čuti ni vidjeti nigdje drugdje.

<p>Program ovogodišnjeg festivala/Foto: Grad Pakrac</p>

Program ovogodišnjeg festivala/Foto: Grad Pakrac

Ovogodišnji Multipak - najveći regionalni multimedijalni festival održava se od 13. do 18. rujna, a u sklopu njega posjetitelji u Pakracu imaju prilike uživati u jednoj od najvećih audio-video izložbi u ovom dijelu Europe.

Multipak zajednički organiziraju Robertoshop trgovina, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac, uz potporu Grada Pakraca.