Fotografija: Bjelovarčani s nestrpljenjem očekuju 18. BOK fest;
na fotografiji: Bojan Navojec, Goran Navojec, Ognjen Milovanovic, Ivan Ozegovic/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Galerija
Bjelovarčani s nestrpljenjem očekuju 18. BOK fest; na fotografiji: Bojan Navojec, Goran Navojec, Ognjen Milovanovic, Ivan Ozegovic/Foto: Marko Todorov/CROPIX

Komedija Ivana Ožegovića "Njemački za početnike" otvorit će 18. BOK Fest

Vrhunski glazbenici Ana Rucner, Matej Meštrović i Borna Šercar te glumac Vedran Mlikota zajedničkim koncertom u Boho parku najavit će ovogodišnje izadnje poznatog kazališnog festivala




Nakon prošlogodišnje pauze zbog svima poznatih razloga, bjelovarski ljubitelji kazališta napokon će doći na svoje. Kako doznajemo, 18. Bjelovarski odjeci kazališta (BOK Fest) startaju u nedjelju 29. kolovoza, a otvorit će ih komedija u režiji Bjelovarčanina Ivana Ožegovića " Njemački za početnike".

<p>Margareta Fabičević uglancava posljednje detalje na monodrami koja će biti također prikazana u sklopu BOK festa/Foto: TZ Bjelovar - BIlogora</p>

Margareta Fabičević uglancava posljednje detalje na monodrami koja će biti također prikazana u sklopu BOK festa/Foto: TZ Bjelovar - BIlogora

Više o samom programu, na kojem bi se trebalo naći 13 predstava, bit će poznato u četvrtak, 19. kolovoza. Naime, tog dana u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta na pozornici Boho parka s početkom u 21 sat, održat će se glazbeno-poetska večer "Zajedno...".

Putovanje kroz stihove

Vrhunski glazbenici Ana Rucner, Matej Meštrović i Borna Šercar te glumac Vedran Mlikota tom prilikom gledatelje će odvesti na putovanje kroz prepoznatljive glazbene teme i davno zaboravljene stihove koji podsjećaju na prve poljupce, tople zagrljaje i nježne dodire. Bit će to susret glazbenih klasika i velikih, hrvatskih i svjetskih, pjesnika.

<p>Još proljetos govorilo se kako će službeno otvorenje Doma kulture biti upravo BOK fest/Foto: Dario Hrebak</p>

Još proljetos govorilo se kako će službeno otvorenje Doma kulture biti upravo BOK fest/Foto: Dario Hrebak

Riječ je o respektabilnim hrvatskim umjetnicima koji su s ovim glazbeno-poetskim programom ovoga ljeta nastupili na XXIV. Kazališnom susretu glumaca u Zagvozdu, 67. Splitsko ljetu, 65. Ljetnim priredbama na Krku i na pozornicama mnogih drugih Hrvatskih gradova, a ljetnu turneju završavaju najavom 18. BOK festa u Bjelovaru.

Međunarodni festival

Ulaznice se za ovu glazbeno-poetsku večer ne naplaćuju. Recimo i to da će i ove godine BOK Fest imati međunarodni karakter, jer će s predstavom gostovati i Narodno pozorište Sarajevo, na daskama koje život znači zadnjeg festivalskog dana bjelovarskoj publici trebao bi se predstaviti i veliki Predrag Miki Manojlović.

Kao što smo već rekli, više detalja o 18. izdanju BOK Festa trebalo bi biti poznato ovog četvrtka. Podsjetimo, Bjelovarski odjeci kazališta počeli su sad već davne 2003. godine i jedni su od glavnih prepoznatljivosti Bjelovara. Umjetnički direktor festivala je poznati bjelovarski glumac Goran Navojec.

U Domu kulture

Inače, 12. rujna bit će prikazana i predstava o ikoni Bjelovarskog kazališta - Margareti Maji Fabičević. Još prije ljeta smo pisali kako je u izradi monodrama za djecu pod nazivom Kuharica za zmajeve.

<p>Je li došlo vrijeme da Bjelovarčani napokon uživaju u novoobnovljenom Domu kulture?/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Je li došlo vrijeme da Bjelovarčani napokon uživaju u novoobnovljenom Domu kulture?/ Foto: Grad Bjelovar

Novost je da je tekst završen, a Maja na ljetnom godišnjem brusi posljednje detalje uoči velike premijere. Podsjetimo, monodrama nije isključivo Majina ideja već je nešto posuđeno iz dječje predstave Cvetina Aničića "Vitamini, zdravi, fini", no ipak se iz naslova može naslutiti da je riječ o svojevrsnoj priči o Maji. Detalje ćemo saznati vrlo skoro.

Još koji dan ostaje i tajna gdje će se predstave odvijati, jer iako se proljetos najavljivalo kako će otvorenje BOK festa ujedno biti i idealna prilika za svečano otvorenje novobnovljenog Doma kulture, tu informaciju još uvijek nemamo potvrđenu. Budući da smo iz nekoliko neslužbenih izvora doznali kako bi predstave uistinu trebali gledati u novoobnovljenom Domu kuture, preostaje nam nadati se kako je to istina.