Fotografija: Jedinstveni doživljaj za mališane prvog razreda/Foto: Teatar to go
Galerija
Jedinstveni doživljaj za mališane prvog razreda/Foto: Teatar to go

KLAP KLAP u Bjelovaru: „Prvašići kroz predstavu i razgovor s glumcima uče o kazalištu i bontonu"

Cilj je projekta, dodaju iz Teatra to go, na samom početku školovanja, uključiti djecu u kazališne aktivnosti i pozvati ih da budu dio kazališnog svijetaBJELOVAR – Danas i sutra, odnosno 16. i 17. studenog, u Bjelovaru se održava jedini kazališni program za prvašiće u Hrvatskoj koji ide već treću godinu za redom. Riječ je o KLAP KLA projektu Teatra to go.

- Prvi KLAP KLAP kazališni je projekt za prvašiće iz pet osnovnih škola u Bjelovaru, koji se održava 16. i 17. studenoga 2023., u Domu kulture, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Projekt donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima.

Foto: Teatar to go
Foto: Teatar to go

Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu formu forum teatra, predstavi „Majstori“ i razgovoru s glumcima/likovima nakon predstave. Do sada je projekt realiziran za prvašiće iz generacije 2021/2022 i 2022/2023, pojašnjavaju iz Teatra to go.

Bjelovar je kazališni grad

Cilj je projekta, dodaju, na samom početku školovanja, uključiti djecu u kazališne aktivnosti i pozvati ih da budu dio kazališnog svijeta. Sve aktivnosti jamče stvaranje zajedničkih uspomena uz kazalište.

S obzirom da je Bjelovar kazališni grad s dugogodišnjom tradicijom Bjelovarskog kazališta, prepoznatljivom dramskom pedagogijom, kazališnim festivalima i izvrsnim dramskim djelatnicima, ne čudi da je program osmišljen baš u Bjelovaru. Program je organiziran u suradnji s Gradom Bjelovarom, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar te bjelovarskim osnovnim školama. 

Foto: Teatar to go
Foto: Teatar to go

- Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković (dipl. učiteljica savjetnica) i Nikolina Marinić (prof. savjetnica) uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi „Majstori“ glume Ivan Pokupić i Goran Smoljanović. Više o projektu i radu Teatra to go pronađite na službenoj Web stranici OVDJE., poručuju organizatori. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!