Fotografija: Denis Hladiš, Dario Hrebak i Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković
Denis Hladiš, Dario Hrebak i Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković

Kerempuhovom predstavom Škrtac završava se prvi dio kazališne sezone u Bjelovaru

Do sada je održano pet predstava i to u ritmu svaka dva tjedna. U prosjeku predstavu posjeti 237 gledatelja, odnosno nešto više od 1400 gledatelja ukupno, kazao je Hrebak



Predstavom Škrtac zagrebačkog Kerempuha završit će prvi dio programa "Kazalište u gostima" kojeg Grad Bjelovar provodi u suradnji s Kulturnim i multimedijskim centrom. Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, ovaj projekt još je jednom pokazao da Bjelovarčani itekako vole kazalište i kulturna zbivanja općenito.

- Do sada je održano pet predstava i to u ritmu svaka dva tjedna. U prosjeku predstavu posjeti 237 gledatelja, odnosno nešto više od 1400 gledatelja ukupno. Dodamo li ovim predstavama i Susrete profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade, mali BOK i BOF fest, u prvih pet mjeseci u Bjelovaru će se ukupno održati 35 predstava, što je veliki pomak u odnosu na prijašnje godine, istaknuo je Hrebak.

Svaka tri dana događanje u Domu kulture

Većina tog programa održava se u novoobnovljenom Domu kulture, a prema Hrebakovim riječima, ukupno se u tom prostoru godišnje održi više od 100 različitih događanja.

- Vjerujem da mnoge poznatije dvorane nemaju toliko događanja, što znači da je obnova hrama kulture doista bio pun pogodak. Veseli me što se kultura na velika vrata vratila u naš grad, a posebice kazališne predstave. Pred nama je i 20. BOK fest koji će svakako biti poseban, poručio je Hrebak.

Inače, zadnja predstava u sklopu projekta "Kazalište u gostima" održat će se ove nedjelje, 2. travnja.

- Izuzetno smo zadovoljni kako se program odvija. Za posljednju predstavu ostalo je još dvadesetak karata u prodaji. Inače, sve dosadašnje predstave u kojima su Bjelovarčani mogli uživati imaju izuzetnu umjetničku snage. Dakle, ne radi se tu samo o komedijama, već o presjeku drame, monodrame i komedije. Već smo počeli progovore za drugi dio sezone, čiji početak planiramo za rujan, dodao je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš.

Pripreme za BOK

Bjelovarski glumac Ivan Ožegović tom je prilikom najavio da će ovogodišnje izdanje BOK-a biti najjači festival u regiji. 

- Na BOK-u će biti puno veće predstave, odnosno s većim brojem glumaca i zahtjevnije scenografski. Upravo je to ideja da se takve predstave usmjeravaju na BOK, dok se u sklopu "Kazališta u gostima" organiziraju predstave s manjom produkcijom u izvedbi nezavisnih kazališta. Također, za pohvalu je da dolaze predstave iz drugih zemalja, a ne samo iz Zagreba, zaključio je Ožegović. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku