Fotografija: Prodaja karata za predstavu „Kako je počeo rat na mom otoku“ počinje već danas na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra te online na internetskoj stranici KMC-a/Foto: MojPortal
Prodaja karata za predstavu „Kako je počeo rat na mom otoku“ počinje već danas na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra te online na internetskoj stranici KMC-a/Foto: MojPortal

Kazalište se u Bjelovar vraća na velika vrata: "Evo koje predstave vas čekaju..."

Prvo kazalište koje dolazi već u siječnju je zagrebačka Gavella i to s predstavom „Kako je počeo rat na mom otoku“. Prodaja karata počinje već danas na blagajni KMC-a te online



BJELOVAR - Sljedeća godina u bjelovarski Dom kulture donosi različite predstave afirmiranih kazališta. Kulturni i multimedijski centar osigurao je to u sklopu programa „Kazalište u gostima“, a prvo kazalište koje dolazi već u siječnju je zagrebačka Gavella i to s predstavom „Kako je počeo rat na mom otoku“.

Prodaja karata za spomenutu predstavu koja je planirana za 14. siječnja počinje već danas na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra te online na internetskoj stranici KMC-a.

Najskuplja ulaznica 80 kuna

Na press konferenciji ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar Denis Hladiš kazao je kako će cijena za predstavu Kako je počeo rat na mom otoku iznositi 80 kuna što će ujedno biti i najskuplja ulaznica u prvom nizu predstava.

Program „Kazalište u gostima“, kao i daljnje planove oko gostovanja kazališnih kuća u našem gradu predstavio je bjelovarski glumac Ivan Ožegović.

-Tražit ćemo predstave koje su i umjetnički vrijedne i komercijalne, a nastojat ćemo poduprijeti i nezavisnu scenu. Nakon prve predstave Kako je počeo rat na mom otoku kazališta Gavella slijedi Halatafl, predstava Borisa Svrtana i Darka Milasa. Za Valentinovo će bjelovarska publika imati priliku pogledati predstavu Željka Vukmirice Mr. Single. Naš razred, prema fantastičnom poljskom tekstu, je predstava kazališta Gavella u režiji Jasmina Novljakovića, a peta predstava koja stiže je mala predstava iz Sarajeva s tipičnim bosanskim humorom Cosa Nostra. Za šestu predstavu smo još u pregovorima, istaknuo je Ožegović.

100 tisuća kuna za set predstava

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je kako Bjelovar ima jednu od najljepših malih scena u Hrvatskoj.

-Kazalište će biti visoko na ljestvici kulturnih događanja u Bjelovaru. KMC je preuzeo Dom kulture, a Grad Bjelovar je u proračunu za sljedeću godinu izdvojio 100 tisuća kuna za ovaj set predstava. Tako da se kazalište vraća u Bjelovar na velika vrata. Odsad ćemo imati predstave, ne samo jednom godišnje u vrijeme BOK-a, već svaki mjesec, ističe Hrebak.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!