Fotografija: Foto: Facebook Vedran Cindrić
Galerija
Foto: Facebook Vedran Cindrić

Kako je bjelovarski novinar Cindrić s najljepše plaže Novog Zelanda spašen vojnim helikopterom

Šezdesetodnevna avantura zabilježena je tisućama fotografija i brojnim videima od kojih sam napravio putopisno predavanje ‘Novi Zeland - Zemlja Dugog Bijelog Oblaka’, kaže Cindrić



DARUVAR - U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar ovoga četvrtka, 15. veljače gostuje Vedran Cindrić, bjelovarski novinar i svjetski putnik čije su cipele obišle sve kontinente svijeta osim Antarktike. 

Ovoga će puta svima koji navrate u knjižnicu održati putopisno predavanje o Novom Zelandu, zemlji dugogo nijelog oblaka.

- Proputovao sam s kolegama Novi Zeland od najsjevernije točke zemlje do najjužnije. Putovali smo automobilom i putovanje je trajalo 60 dana od čega smo 55 noći spavali u šatorima na otvorenom (ostalih pet u hostelima). U tih 60 dana obišli smo najljepše nacionalne parkove Novog Zelanda (kroz neke smo hodali po nekoliko dana…), penjali smo se na vrhove vulkana, hodali po glečerima, veslali kroz fjordove, prošli smo kroz svjetski poznatu pećinu Waitomo, na južnim plažama Novog Zelanda družili smo se s pingvinima i morskim lavovima.

Brojne fotografije i videa

U našoj šezdesetodnevnoj avanturi bilo je i nezgoda poput nevremena na Wharariki beach, jednoj od najljepših plaža svijeta, gdje smo s litice morali biti spašeni vojnim helikopterom što je isti dan završilo u svim vijestima Novog Zelanda i Australije...

Sve nabrojano zabilježeno je tisućama fotografija i brojnim videima od kojih sam napravio putopisno predavanje ‘Novi Zeland - Zemlja Dugog Bijelog Oblaka’ s 200 fotografija i tri video isječka, kaže Cindrić.

- Ukoliko želite bar na kratko uroniti u ovaj čaroban svijet, svakako posjetite putopismo predavanje. Treba li bolja pozivnica od rečenog? Vidimo se! Tražit će se mjesto više, poručuju iz daruvarske knjižnice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!