Fotografija:
Galerija
"Vlak u snijegu" na japanskom jeziku/Foto: BBŽ

Jedno od najpoznatijih Lovrakovih djela "Vlak u snijegu" prevedeno na japanski

Knjiga je izašla u nakladi prestižne tokijske izdavačke kućekao jedna iz poznate serije knjiga za djecu i mlade u kojoj su objavljeni brojni naslovi najpoznatijih svjetskih remek-djela za djecuNa kraju godine sjajna vijest stigla je u Kulturni centar Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, javljaju iz BBŽ-a.

Ravnateljici Zvjezdani Galkowski javila se prevoditeljica iz Japana Ikuko Yamamoto koja je prevela jedno od najpoznatijih Lovrakovih djela „Vlak u snijegu“ na japanski.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- To je nešto što nam potvrđuje da je stvaralaštvo Mate Lovraka i danas aktualno, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan naše zemlje, u dalekom Japanu. Vjerujem da će svime ovime što radimo sada i što planiramo u idućih nekoliko godina - teme i vrijednosti kao što su dobrota, nesebičnost i solidarnost o kojima je Lovrak pisao živjeti i dalje i prenositi se novim naraštajima – kazala je ravnateljica Galkowski.

Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, sa primjerkom knjige
Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, sa primjerkom knjige "Vlak u snijegu" prevedenim na japanski/Foto: BBŽ

Knjiga je izašla u nakladi prestižne tokijske izdavačke kuće „Iwanami-shoten“ kao jedna iz poznate serije knjiga za djecu i mlade „Iwanami shonen bunko“ u kojoj su objavljeni brojni naslovi najpoznatijih svjetskih remek-djela za djecu.

Tiskana je u 5.000 primjeraka, a s obzirom na to da je tek nedavno objavljena povratne reakcije čitatelja tek se očekuju.

Ovako izgleda
Ovako izgleda "Vlak u snijegu" na japanskom/Foto:BBŽ

Prevoditeljica Yamamoto od 2005. godine prevodi hrvatska djela na japanski. Prije Lovrakovog romana prevela je djela Ivane Brlić Mažuranić, Ivana Kušana i Mire Gavrana. Iz Lovrakovog centra pozvali su je da ih posjeti, a ona je, kaže Galkowski, i sama izrazila tu želju, piše na službenim stranicama BBŽ-a

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!