Fotografija: Izaberiti naslovnicu koja vam se više sviđa i odredite finalni izgled novog detektivskog romana čija se radnja odvija u Daruvaru/Foto: Biljana Gaurina/CROPIX, Duška Bukvić
Galerija
Izaberiti naslovnicu koja vam se više sviđa i odredite finalni izgled novog detektivskog romana čija se radnja odvija u Daruvaru/Foto: Biljana Gaurina/CROPIX, Duška Bukvić

Izlazi krimi-roman čija se radnja odvija u daruvarskom Julijevu parku. A vi birate naslovnicu!

Ugledni romanopisac, scenarist i redatelj Dejan Šorak napisao je detektivski roman "Kupelj boga Silvana" čije će predstavljanje biti 3. svibnja u DaruvaruUgledni i nagrađivani hrvatski romanopisac, scenarist i redatelja Dejan Šorak napisao je detektivski roman "Kupelj boga Silvana" koji se zbiva tijekom niza godina u daruvarskom Julijevu parku.

Predstavljanje romana, koji će objaviti nakladnička kuća Jesenski i Turk u suradnji s udrugom Kultipraktik, bit će 3. svibnja u Daruvaru u sklopu tjedna kojim se obilježava Dan grada.

Čitatelji našeg portala imaju priliku izabrati naslovnicu romana. Glasanje traje do ponedjeljka, 11. travnja do 10 h.

Ako vam se više sviđa naslovnica broj 1, na našoj Facebook stranici stisnite SRCE.

NASLOVNICA 1:

Naslovnica broj 1 - ako vam se ona sviđa, na našoj Facebook stranici stisnite: SRCE/Autor: Duška Bukvić
Naslovnica broj 1 - ako vam se ona sviđa, na našoj Facebook stranici stisnite: SRCE/Autor: Duška Bukvić

Ako vam se više sviđa naslovnica broj 2,  na našoj Facebook stranici stisnite OPA!

NASLOVNICA 2:

Naslovnica broj 2 - ako vam se ona sviđa, na našoj Facebook stranici stisnite: OPA /Autor: Duška Bukvić
Naslovnica broj 2 - ako vam se ona sviđa, na našoj Facebook stranici stisnite: OPA /Autor: Duška Bukvić

A o čemu je riječ u romanu?

Dakle, 10. kolovoza 1937. godine u Daruvar je stigao Eugen Brodski kako bi istražio okolnosti smrti utapanjem grofa Janosza Erdelyja u zabačenoj Kupelji boga Silvana iz rimskoga doba, u Julijevu parku. Kupelj je gotovo dva stoljeća izvan upotrebe, baš zato što su se u njoj već događale misteriozne smrti. I događat će se... 

Pripovijedajući o periodičnim detektivskim istragama Dejan Šorak stvara nekoliko naraštaja likova, secira ljudsku prirodu, ocrtava različite epohe u srednjoeuropskim Toplicama, s lakoćom ispreplićući maštu i zbilju. 

Uživat ćete u literarnoj kupelji nadmudrivanja i zavođenja, laži i obmana, okrutnosti i nježnosti, erotici koja tako dobro pristaje drevnim termama i čudesnom Julijevom parku, u čijim je predjelima Silvanova kupelj doista postojala. U ovom je romanu iznova izgrađena sa svojom vječnom magnetičnom tajnom. Možda je došlo vrijeme da božanstvo antičke Panonije bude prizvano

Dejan Šorak, hrvatski romanopisac, scenarist i redatelj priznat i u svijetu

Dejan Šorak/Foto: Biljana Gaurina/CROPIX
Dejan Šorak/Foto: Biljana Gaurina/CROPIX

Dejan Šorak (Karlovac, 1954.) je filmski, TV, kazališni i radijski scenarist i redatelj, te romanopisac. Encyclopedia Britannica navodi ga među nekolicinom hrvatskih umjetnika svih vremena.

Scenarist je i redatelj cjelovečernjih igranih filmova: Mala pljačka vlaka (1984.), Oficir s ružom (1987.), Krvopijci (1989.), Vrijeme ratnika (1992.), Garcia (1999.), Dva igrača s klupe (2005.) i U zemlji čudesa (2009.) 

Objavio je romane: Kontrolna projekcija (2000.), Ja i Kalisto (2002.), Američko-hrvatski u boji – saga o filmu u tri dijela (Marija i zvijer, Venecija smrti, Dezdemona i vrag, 2008.), Čovjek bez dna (2011.) i zbirku pripovijetki Gdje je nestala haljina Blažene Djevice Marije Snježne (2009.)

Najpoznatiji kazališni komadi su mu Svećenikova smrt i Pauk i Pepeljuga.

Za zasluge u hrvatskoj kulturi Dejan Šorak je odlikovan ordenom Danice hrvatske s likom Marka Marulića