Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Igor Brajdić: "Za rad udruga u kulturi godišnje izdvajamo oko 200 tisuća eura"

Kultura nam je izrazito bitna i u budućnosti ćemo je dodatno širiti i razvijati, poručio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić



Bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić danas je na paviljonu u središtu grada okupio predstavnike 31 udruge iz kulture s područja Grada Bjelovara. Tom prilikom Brajdić se pohvalio da Grad godišnje izdvaja 200 tisuća kuna za njihov rad.

Zajednička fotografija predstavnika kulturnih udruga i Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković
Zajednička fotografija predstavnika kulturnih udruga i Grada Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković

- Ove udruge doprinose kulturi u našem gradu. Mi smo ponosni na njihov rad jer svojim djelovanjem obogaćuju naš grad te im ovim putem čestitam i zahvaljujem na tome. Nadalje, od 2017. do 2022. godine za kulturne udruge godišnje izdvajamo oko 1,4 milijuna kuna, što je povećanje za 30 posto u odnosu na razdoblje do 2017. godine. Kultura nam je izrazito bitna i u budućnosti ćemo je dodatno širiti i razvijati, poručio je Brajdić dodavši da osim ovih iznosa Grad većini udruga osigurava prostor za radi i pokriva režijske troškove.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

U ime Zajednice udruga u kulturi, koja okuplja 19 članica, obratio se predsjednik Boris Abramović.

- Obuhvatili smo kulturno-umjetnički amaterizam svih područja. Zajednica se izravno financira iz gradskog proračuna, a ove godine na raspolaganju imamo 10 tisuća eura. Naš proračun svake je godine sve veći, a taj novac koristimo za financiranje 25 do 30 programa naših udruga, uz naše samostalne programe, poručio je Abramović.

Održan je i kratki prigodni program/ Foto: Deni Marčinković
Održan je i kratki prigodni program/ Foto: Deni Marčinković

Zahvalnost Gradu Bjelovaru iskazali su i drugi predstavnici udruga iz kulture, poput KUD-a Bjelovar, Češke obeci i Bjelovarskog kazališta. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!