Fotografija: Uloge roditelja tumače Ecija Ojdanić i Frano Mašković/ Foto: kazalište Moruzgva
Galerija
Uloge roditelja tumače Ecija Ojdanić i Frano Mašković/ Foto: kazalište Moruzgva

Idući tjedan u Daruvar stiže sjajna predstava "Ništa im neće bit'": "Ulaznice su u prodaji"

"Ovo je priča o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog", kaže redateljica Tamara Damjanović



Na pokladni utorak, 13. veljače, kao uvod u Valentinovo, u daruvarsku kinodvoranu stiže kazalište Moruzgva s predstavom "Ništa im neće bit'", u kojoj glume Ecija Ojdanić i Frano Mašković. 

- Jedna prosječna obitelj, jedan dug brak, jedna zabrinuta majka, jedan slobodouman otac i na kraju dana, jedna dugogodišnja ljubav pred krizom. Ovog se puta u (drugoj) suradnji s Tanjom Mravak i Moruzgvom vraćamo temeljima – ne samo kazališnim (u formi duodrame), nego i onim ljudskim. Ova drama protkana humorom čiji su se protagonisti našli pred zidom nerazumijevanja koji ih može odvesti ili kraju ili novom početku zasigurno je teren u čijim će se usponima i padovima mnogi prepoznati, riječi su redateljice predstave Tamare Damjanović.

Odlazak djece od kuće

Inače, "Ništa im neće bit’" priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog.

Predstava je na rasporedu u utorak u 19.30/ Foto: kazalište Moruzgva
Predstava je na rasporedu u utorak u 19.30/ Foto: kazalište Moruzgva

- Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote, riječi su kojima je predstavu opisala autorica Tanja Mravak.

Prodaja ulaznica

Recimo i to da je pretprodaja ulaznica po cijeni od 7 eura krenula, a možete ih nabaviti upravi Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, na kino blagajni prije filmova ili online preko servisa Moje karte. Ponovimo, predstava je na rasporedu u utorak, 13. veljače, s početkom u 19.30 sati. 

Ulaznice su u prodaji/ Foto: kazalište Moruzgva
Ulaznice su u prodaji/ Foto: kazalište Moruzgva
Plakat/ Foto: kazalište Moruzgva
Plakat/ Foto: kazalište Moruzgva

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!