Fotografija: Zagreb, 071117.
Goran Tribuson/Foto: Boris Kovacev/CROPIX
Galerija
Zagreb, 071117. Goran Tribuson/Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Goran Tribuson predstavit će svoju novu knjigu u bjelovarskom Boho parku

Književna večer, na kojoj će poznati bjelovarski autor predstaviti svoju posljednju knjigu "Vilinska priča", održat će su četvrtak, s početkom u 19 sati, u sklupu Bjelovarskog kulturnog ljeta



Goran Tribuson, akademik i jedan od najproduktivnijih i najčitanijih proznih pisaca, na književnoj večeri u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta predstavit će svoju novu knjigu "Vilinska priča". Osim brojnih proznih djela, ovaj rođeni Bjelovarčanin, autor je i mnogih televizijskih te filmskih scenarija, a svoje novo djelo predstavit će u četvrtak, 8. srpnja, u Boho parku, s početkom u 19 sati.

Iako u svom rodnom gradu ne živi već dugi niz godina, odrastanje i život u Bjelovaru čest je motiv Tribusonovih romana, kao i scenarija za film i televiziju. Stoga ne čudi da upravo u Bjelovaru, nerijetko predstavlja svoja nova djela, baš kao što će to biti i ovog četvrtka. 

Povratak u Bjelovar

- Mene je Bjelovar oduvijek vukao i kada god me zovu, uvijek dođem. Kada negdje odrastete, određeni ste gradom u kojemu ste odrasli, ljudima koji vas okružuju, vašim roditeljima koji su vas odgojili, sve su to biljezi kojima se stalno vraćate u životu, tako se i ja stalno vraćam Bjelovaru, rekao je Goran Tribuson na susretu sa svojim sugrađanima 2016. godine, također u sklopu tadašnjeg Bjelovarskog kulturnog ljeta.

Te godine, s nekadašnjih sugrađanima družio se zajedno sa sestrom Snježanom, scenaristicom i redateljicom, koja često ekranizira njegova djela, poput filma "Ne dao Bog većeg zla" ili humoristične serije "Odmori se, zaslužio si".

Kao što smo već rekli, nova književna večer na rasporedu je ovog četvrtka, a u svojstvu moderatora naći će se mlada bjelovarska spisateljica Marijana Dragičević, kojoj Tribuson često pomaže u radu te Kristina Turković Lovrić, glasnogovornica bjelovarske Gradske uprave. 

Dođite i uživajte u društvu jednog od najvećih bjelovarskih umjetnika.

Goran Tribuson u četvrtak će predstaviti svoju novu knjigu u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar
Goran Tribuson u četvrtak će predstaviti svoju novu knjigu u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar