Fotografija: Mladi edukatori prezentirali su svoje znanje na GIF-u/Foto: Marijana Kapetanović
Galerija
Mladi edukatori prezentirali su svoje znanje na GIF-u/Foto: Marijana Kapetanović

Garešničkoj turističkoj zajednici za Poilovlje i Infinity Festival odobreno gotovo 33 tisuće eura

Ove godine TZ Sjeverna Moslavina i garešnička udruga SFERIA osigurale su sufinanciranje za prijevoz djece iz SOS dječjeg sela Ladimirevci. Inače, GIF će se održati 14. i 15. lipnja



Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina odobrena su sredstva za dva projekta. Naime, iz TZ-a su se javili na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini. Odobrena su im dva projekta – Poilovlje i Garešnica Infinity Festival, KruGarešnica.

Poilovlje/Foto: Igor Tomek
Poilovlje/Foto: Igor Tomek

Ukupna vrijednost projekta „Poilovlje – Poučna staza dabrova i ptica“ iznosi 30.949,46 eura, dok je za financiranje odobreno 23.215,04 eura. Troškovi se odnose na skulpturu drvene čaplje, dabrovu nastambu, informativne table, foto kutak, tablu velike kocke sa slikama, tablu male kocke sa slikama, solarne lampe i stupove, drveni most, klupe i koševe, komplet stol i klupe, klupu ležaljku i roštilje.

Stižu im i djeca iz SOS sela

Za Garešnica Infinity Festival, poznat i kao GIF, odobrena su sredstva u iznosu od 9.305,00 eura, a troškovi se odnose na provedbe radionica i autobusni prijevoz djece koja će posjetiti sajam.

Kutinski srednjoškolci s madagaskarskim žoharima/Foto: Marijana Kapetanović
Kutinski srednjoškolci s madagaskarskim žoharima/Foto: Marijana Kapetanović

Ove godine, dodatno, TZ Sjeverna Moslavina i garešnička udruga SFERIA osigurale su sufinanciranje za prijevoz djece iz SOS dječjeg sela Ladimirevci. Inače ovogodišnji GIF održat će se 14. i 15. lipnja na tržnici i u Centru za posjetitelje.

Projektne prijave izradili su djelatnici Poduzetničkog centra u suradnji s direktoricom TZ Danielom Belak, a u prijavi GIF-a sudjelovali su i članovi udruge SFERIA, piše KruGarešnica.