Fotografija: Na svečanoj dodjeli priznanja u Rijeci/Foto: Kod Bake
Galerija
Na svečanoj dodjeli priznanja u Rijeci/Foto: Kod Bake

Garešnički lokal „Kod Bake“ među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj

„Svi kažu da lokal Kod Bake ima svoju priču koja treba hrvatskom turizmu. To su prepoznali i gosti i struka“, kaže Zdravko Andri




Danijela Crnjak Andri, vlasnica i chefica garešničkog lokala „Kod Bake“, ovoga je tjedna u Rijeci primila veliko priznanje za svoj kulinarski rad. Njezin lokal našao se među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj. U istom društvu našla su se dva restorana iz Bjelovarsko-bilogorske županije – restoran Terasa i „Kod Bake“.

Kvaliteta prezentacije

- Bili smo iznenađeni što smo upravo mi, mali lokal iz Garešnice, uvršteni na taj popis. Ono što je bitno napomenuti da smo dobili to priznanje ne samo zbog kvalitete hrane nego i kvalitete prezentacije, odnosno cjelokupne ponude. Svi kažu da lokal „Kod Bake“ ima neku svoju priču koja treba hrvatskom turizmu. I to su prepoznali i naši gosti i struka – rekao nam je Zdravko Andri.

<p>Danijela Crnjak Andri s uručenim priznanjem za 100 najboljih/ Foto: Kod Bake</p>

Danijela Crnjak Andri s uručenim priznanjem za 100 najboljih/ Foto: Kod Bake

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana projekt je poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Cilj je istaknuti vodeće restorane koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju. Za svoje mjesto u sto najboljih restorana u RH ove se godine borilo 2500 restorana u Hrvatskoj.

Promocija knjige

Uz podjelu plaketa izašlo je 26. izdanje knjige Restaurant Croatica: „100 vodećih hrvatskih restorana - i njihovi recepti za 2021/2022 godinu". Restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti.

Među 100 najboljih našla su se dva restorana iz Bjelovarsko-bilogorske županije – restoran Terasa i „Kod Bake“. Čestitamo im i želimo još puno kreativnih recepata i nagrada!