Fotografija: Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar
Galerija
Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar

Garešnička umjetnica Milke Prodanić izlaže u Zavičajnom muzeju: "Tajne slikanja na svili"

Milka Prodanić slikarstvom se bavi od rane mladosti, a u Beču je upoznala tehniku slikanja na svili koju je usavršila stvorivši vlastiti stil



U maloj galeriji Zavičajnog muzeja Daruvar u srijedu 10. travnja u 18 sati otvara se izložba "Trag u beskraju-umjetnost na svili" garešničke profesorice i umjetnice Milke Prodanić.

Kako kažu u Zavičajnom muzeju, Milka Prodanić je tijekom tri desetljeća stvaranja i istraživanja tehnologije slikanja na svili, obogatila svoj umjetnički izraz te danas suvereno vlada tehnikom slikanja na svili koju je usavršila stvorivši vlastiti stil. 

Zavičajni muzej Daruvar
Zavičajni muzej Daruvar

Inače, Milka Prodanić rođena je u Garešnici, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu povijest i povijest umjetnosti. Profesorica je u gimnaziji u Garešnici gdje vodi likovnu grupu. Slikarstvom se bavi od mladosti, da bi u Beču upoznala tehniku slikanja na svili i time odredila svoj stvaralački put i izraz. Osim slikarstva, svoj interes iskazuje i u domeni primijenjene umjetnosti te je članica Hrvatskog likovnog društva u Zagrebu. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama i međunarodnim slikarskim natjecanjima.

Njezinu izložbu u Zavičajnom muzeju u Daruvaru možete pogledati do 10. lipnja 2024. godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!