Fotografija: Franciska Đelekovčan učenica je šestog razreda Glazbene škole Brune Bjelinskog, PO Grubišno Polje/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Franciska Đelekovčan učenica je šestog razreda Glazbene škole Brune Bjelinskog, PO Grubišno Polje/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Franciska Đelekovčan iz daruvarske glazbene škole druga na natjecanju u Novom Marofu

Ponosni smo na njenu nagradu i veseli nas što je iz nove generacije iznjedrio još jedan mladi talent, kaže ravnateljica Vanda Cegledi



Franciska Đelekovčan, učenica 6. razreda Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, PO Grubišno Polje, osvojila je drugu nagradu na natjecanju "Mladi Padovec", koje su ovog tjedna održalo u Novom Marofu.

Inače, Franciska svira gitaru, a dio zasluga za ovu nagradu svakako pripada i njezinom mentoru Dominiku Dedu. Natjecanje u Novom Marofu namijenjeno je učenicima osnovnih glazbenih škola, a Franciska i mentor jedini su predstavljali daruvarsku glazbenu školu na njemu.

Pratimo je već duže vrijeme

Prema riječima ravnateljice Glazbene škole Brune Bjelinskog, Vande Cegledi, radi o vrijednoj i nadarenoj mladoj glazbenici.

- Franciska je prošla školsko natjecanje, odnosno svojevrsnu audiciju. Na njemu nagradu u Novom Marofu doista smo ponosni. Drago nam je što je iz nove generacije iznjedrio još jedan mladi talent, poručila je Cegledi.

Kako kaže, budući da se na školskom natjecanju predstavila u dobrom svjetlu, nisu sumnjali u rezultat na "Mladom Padovcu".

- Naši kriteriji poprilično su visoku po pitanju ocjenjivanja. Rad Franciske pratimo već duže vrijeme i vidimo da se zaista krasno razvija i želimo joj uspješnu budućnost i karijeru u glazbi, ako to izabere, naglasila je ravnateljica Vanda Cegledi dodavši da se nadaju da će u i srednjoškolsko obrazovanje nastaviti u njihovoj školi. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!