Fotografija: Ilustracija/ Foto: Mario Barać/ Pakrački list
Galerija
Ilustracija/ Foto: Mario Barać/ Pakrački list

Foto natječaj pakračkog muzeja: "Pošaljite svoje fotografije Jankovića i osvojite lijepe nagrade"

Autor fotografije koja dobije najviše "lajkova" bit će nagrađen sa 100 eura, dok će 2. i 3. mjesto donijeti vrijedne nagrade Gradskog muzeja Pakrac



Kao i u ostatku zemlje, i Pakrac će bogatim programom obilježiti ovogodišnju Noć muzeja, manifestaciju koja se održava 26. siječnja. Ravnateljica parkačkog muzeja Jelena Hihlik otkrila nam je kako posjetitelje ove godine očekuje nekoliko pravih poslastica, a manifestacija će ponuditi događanja za sve uzraste. 

O najboljima odlučuju Facebook korisnici

Ovih dana krenuo je fotografski natječaj "Tragom Jankovića" na koji se mogu prijaviti svi. Uvjet je da fotografiraju motiv arhitekture u kojoj su stanovali, odmarali ili doprinijeli gradnji članovi plemićke obitelji Janković. 

Znamo da su Jankovići ostavili velik trag u Pakracu, Daruvaru, Lipiku i drugim mjestima i gradovima, pa ne treba sumnjati da će na email adresu muzej@pakrac.hr doći mnogo kvalitetnih fotografija. 

- To, naravno, ne moraju biti isključivo motivi iz Pakraca već i iz drugih gradova.

Glasanje putem Facebooka

Bitno je samo da se arhitektura vezuje uz Jankoviće - otkriva Hihlik, dodajući kako će o najboljim fotografijama odlučiti javnost i to glasanjem na Facebook stranici pakračkog muzeja. Autor fotografije koja dobije najviše "lajkova" bit će nagrađen sa 100 eura, dok će drugo i treće mjesto donijeti vrijedne nagrade Gradskog muzeja Pakrac. Fotografije se mogu slati do 22. siječnja.

Fotonatječaj Tragom Jankovića/Foto: Muzej Grada Pakraca
Fotonatječaj Tragom Jankovića/Foto: Muzej Grada Pakraca

Noć muzeja bit će obilježena i povijesnom izložbom portreta, dokumenata i drugih predmeta iz života grofova Janković, a koji dosad nikad nisu predstavljeni javnosti. Do njih je pakrački muzej došao kroz suradnju sa Gradskim muzejom Požega koji čuva najveću zbirku vezanu uz Jankoviće, pojašnjava Hihlik. Grofičina tombola, večernji program za mlade te noćna šetnja Pakracom uz stručno vodstvo i razgovor o arhitekturi i povijesti grada recept su za odličnu večer, odnosno Noć muzeja u Pakracu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!