Fotografija: Opustite se i uživajte u kino projekcijama/Foto: Unsplash
Galerija
Opustite se i uživajte u kino projekcijama/Foto: Unsplash

Evo koje sve filmove možete pogledati u daruvarskom kinu

Ovaj tjedan kreće i revija francuskih filmova nazvana "Rendez vous au Cinéma" koja će trajati do polovice listopada




Na ovotjednom repertoaru daruvarskog kina našla su se dva filma i to romantična drama "Poslije svega: Pad" i  horor "Zloćudno". Program će otvoriti romantika i to večerašnjom projekcijom u 20 sati.

Riječ je o nastavak velike uspješnice serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

Komplicirana ljubav

Film govori o ljubavi Tesse i Hardina koja je oduvijek bila komplicirana, ali sad su dospjeli u fazu u kojoj se izlaz ne nazire. Upravo dok se Tessa sprema donijeti jednu od važnijih odluka u životu, sve se promijeni. Hardin se još uvijek ne zna kontrolirati i sve oko nje počinje se raspadati. Nikome ne može vjerovati, nitko nije onakav kakav se čini. Ni obitelj, ni prijatelji.

<p>"Poslije svega: Pad"/ Foto: POU Daruvar</p>

"Poslije svega: Pad"/ Foto: POU Daruvar

Opis filma dovoljan je mamac svim zaljubljenicima u ovaj žanr, a oni koji večeras nisu u mogućnosti doći u kino, film mogu pogledati i u subotu i nedjelju, s početkom u 19, odnosno 18 sati. Režiju potpisuje Castille Landon, a glavne uloge tumače Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Arielle Kebbel, Mira Sorvino i Stephen Moyer.

Horor koji ledi krv u žilama

Ljubitelji horora također će ovog vikenda doći na svoje. Naime, na filmskom platnu bit će prikazan film "Zloćudno", redatelja Jamesa Wana, u kojemu glavne uloge igraju Annabelle Wallis, Maddie Hasson, Jake Abel, Jacqueline McKenzie i George Young.

Glavna protagonistica Madison paralizirana je šokantnim vizijama užasnih ubojstava, a njezina se muka pogoršava kad otkrije da su ti snovi zapravo zastrašujuća stvarnost. Tijekom djetinjstva Madison je bila hospitalizirana zbog uznapredovale bolesti. Dok boravi u bolnici bude posvojena te nastavlja živjeti normalnim životom. Nekoliko desetljeća kasnije Madison ima svoju obitelj. Trauma koju je doživjela jedne večeri naglo pogorša stanje.

<p>Horor "Zloćudno"/ Foto: POU Daruvar</p>

Horor "Zloćudno"/ Foto: POU Daruvar

- Jako sam uzbuđen oko ovog filma. Ne mogu to niti opisati. Htio sam napraviti nešto žanrovski originalno, i drugačije od mojih prijašnjih radova, a opet da bude u duhu horor trilera uz koje sam odrastao”, kazao je o filmu redatelj Wan. Projekcije ovog filma na rasporedu su u petak, subotu i nedjelju, s početkom u 20, u 21.15 odnosno u 20.15 sati.

Revija francuskih filmova

Pored toga, ovaj tjedan kreće revija francuskih filmova nazvana "Rendez vous au Cinéma" koja će trajati do polovice listopada. Taj projekt rađen je u suradnji s Francuskim institutom, HAVC-om i Kino mrežom nezavisnih kina. Cijena ulaznica je pojedinačno za svaki film 10 kuna, a gledatelji će moći kupiti i skupnu ulaznicu za sva četiri filma iz revije za 20 kuna.

Prvi film je animirani i to "Avantura na sjeveru" , a na rasporedu je u petak 17. rujna 2021. u 18 sati. Ovaj crtani film ima hrvatske titlove, tj. nije sinkroniziran.

<p>"Avantura na sjeveru"/ Foto: POU Daruvar</p>

"Avantura na sjeveru"/ Foto: POU Daruvar

Film govori o petnaestogodišnjoj Saši, kćerki bogatih aristokratskih roditelja u Rusiji krajem 19. stoljeća. Saša sanja o dalekom sjeveru i oplakuje sudbinu svog djeda Oloukina, istaknutog znanstvenika i polarnog istraživača koji se još nije vratio sa svoje posljednje ekspedicije, na kojoj je pokušao osvojiti Sjeverni pol. Oloukin je svoju misiju istraživača predao Saši, ali njezini roditelji, koji su joj već počeli dogovarati vjenčanje, to nikako ne odobravaju. I tako Sasha odlučuje prkositi svojoj sudbini, bježi od kuće i odlučna je u namjeri da pronađe djeda ... čak i ako stigne na Sjeverni pol.

Ostali naslovi iz revije su dokumentarac "Sutra" 25. rujna u 18 sati, komedija "8 žena" 2. listopada, te romantična drama "Ludi Pierot" 9. listopada u 18 sati u posvetu nedavno preminulom legendarnom Jean Paul Belmondu. Više detalja o ovim filmovima donosimo vam idući tjedan.