Fotografija: Ovog tjedna na repetoaru su čak dvije projekcije novog nastavka Spider-Mana/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Ovog tjedna na repetoaru su čak dvije projekcije novog nastavka Spider-Mana/ Foto: POU Daruvar

Evo koje filmove ovaj vikend možete pogledati u daruvarskom kinu

Osim reprize "Spider-Man: Put bez povratka", na repertoaru će se naći i romantična komedija/drama "Licorice Pizza" i horor/misteriozni triler "Vrisak"



Na repertoaru daruvarskog kina ovog vikenda ponovno se nalaze tri filma. Riječ je repriznim projekcijama "Spider-Man: Put bez povratka" te romantičnoj komediji/drami "Licorice Pizza" i hororu "Vrisak".

"Licorice Pizza"

Ovo je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u sedamdeset-e i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu, prvu nakon Fantomske niti (Phantom Thread, 2017.).

"Licorice Pizza"/ Foto: POU Daruvar
"Licorice Pizza"/ Foto: POU Daruvar

Licorice Pizza je redateljeva ljubavna priča iz djetinjstva, a inspiracija za film bili su mu klasici iz žanra filmova o sazrijevanju, poput Američki grafiti (American Graffiti,1973.) i Zlatno doba u Ridgemontu (Fast Times at Ridgemont High,1982.)

Uloga Alane Kane pisana je za glazbenicu Alanu Haim, a kako je Andersonu trebao entuzijastičan i karizmatičan mladić za ulogu Garyja Valentinea, sjetio se sina svog bliskog prijatelja. Riječ je o Cooperu Hoffmanu, sinu pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana koji je glumio u čak pet Andersonovih filmova. Mladom Cooperu je ovo prva filmska uloga.

Ovaj film možete pogledati u petak od 18 sati te u nedjelju u 21 sat.

"Vrisak"

Kultni horor koji smo obožavali u 90-tima vraća se na filmska platna. Uz brojnu mladu ekipu, svoje će uloge u petom nastavku reprizirati Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette te Marley Shelton koju smo prvi put gledali u Vrisku 4.

"Vrisak"/ Foto: POU Daruvar
"Vrisak"/ Foto: POU Daruvar

Nakon što je niz brutalnih ubojstava šokirao mirni gradić Woodsboro, ubojica s maskom „Ghostface“ ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada.

Novo izdanje legendarnog horora pogledajte u petak i subotu od 21 sat. 

"Spider-Man: Put bez povratka"

Prvi put u povijesti Spider-Mana identitet našeg prijateljskog heroja iz susjedstva je otkriven i on više nije u stanju odvojiti svoj normalan život od visokih rizika super heroja. Kad zatraži pomoć doktora Strangea, ulozi postaju još veći, prisiljavajući ga da otkrije što uistinu znači biti Spider-Man.

"Spider-Man: Put bez povratka"/Foto: POU Daruvar
"Spider-Man: Put bez povratka"/Foto: POU Daruvar

Reprizne projekcije ovog klasika pogledajte u subotu i nedjelju od 18 sati.