Fotografija: "Veliki crveni pas Clifford"/ Foto: POU Daruvar
"Veliki crveni pas Clifford"/ Foto: POU Daruvar

Evo koje filmove od danas možete gledati u daruvarskom kinu

Riječ je o igrano-animiranoj obiteljskoj avanturističkoj komediju "Veliki crveni pas Clifford", domaćoj triler drami "A bili smo vam dobri" i akcijskoj povijesnoj drami "Posljednji dvoboj"



Ovog tjedna u daruvarskom kino pogledajte čak tri filma. Riječ je o igrano-animiranoj obiteljskoj avanturističkoj komediju "Veliki crveni pas Clifford", domaćoj triler drami "A bili smo vam dobri" i akcijskoj povijesnoj drami "Posljednji dvoboj".

Nadalje, od ovog tjedna Odlukom Stožera Civilne zaštite RH, za osobe starije od 16 godina obavezna je EU Covid potvrda za dolazak na kino projekcije. Isto vrijedi i za sve ostale usluge koje nudi Pučko otvoreno učilište Daruvar. Naravno, uz pridržavanje ostalih mjera, nošenje maski i dezinfekciju ruku.

"Veliki crveni pas Clifford"

Bilo da ga poznajete iz knjiga, TV serija, filmova ili videoigara, Clifford je nesumnjivo najpoznatiji veliki crveni pas na svijetu. Priča o njemu počinje još 1963. kad je Norman Bridwell izdao prvu slikovnicu Clifford the Big Red Dog.

Kad srednjoškolka Emily Elizabeth poželi da njeno sićušno, crveno štene poraste veliko i snažno, ne očekuje da će se u svom malom stanu u New Yorku probuditi pored najvećeg psa na svijetu! U nastojanju da zadrži svog voljenog kućnog ljubimca, Emily namjerava pronaći stručnjaka za životinje za kojeg se nada da će uspjeti vratiti Clifforda u normalnu veličinu.

Dok u toj potrazi pretražuje grad zajedno sa svojim neodgovornim ujakom Caseyjem, školskim kolegom Owenom i, naravno, Cliffordom, glas o Cliffordovoj veličini privlači pažnju zlog znanstvenika koji ga pokušava prisvojiti.

Film "Veliki crveni pas Clifford" možete pogledati u četvrtak i nedjelju od 18 sati te u petak i subotu od 17 sati.

"A bili smo vam dobri" 

Istinit, bolan i provokativan, novi film Branka Schmidta, u kojem po treći put, nakon velikih domaćih hitova: Metastaze i Ljudožder vegetarijanac, glavnu ulogu nosi Rene Bitorajac. Rene Bitorajac je za ovaj film osvojio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu ove godine u Puli, dok mu je suradnja s redateljem Schmidtom u karijeri donijela ukupno tri Zlatne arene!

Trideset godina nakon rata, odlikovani heroj Dinko ogorčen je i razočaran. Napustila ga je obitelj, a Hrvatska za koju se borio osiromašena je, raseljena i korumpirana. Dinko se odaziva na poziv starih suboraca koji od Vlade zahtijevaju davno obećani muzej u zgradi iz koje se išlo u rat. Demonstracijama se pridružuju mladi fašisti, što dovodi do sukoba s policijom. Dinko izgubi kontrolu i nasilje eskalira...

Novo Schmidtovo djelo možete pogledati u četvrtak od 20 sati te u petak i subotu od 19 sati.

"Posljednji dvoboj"

Scenarij kojeg su zajedno s Nicole Holofcener napisali Ben Affleck i Matt Damon, oživljava pod redateljskom palicom jednog od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najcjenjenijih filmaša, Ridleya Scotta. Posljednji dvoboj donosi istinitu priču o posljednjem službeno dopuštenom dvoboju u Francuskoj.

Radnja smještena u Francusku 14. stoljeća, epska je priča o izdaji i pravdi, ispričana s tri različita gledišta: dva viteza (dobitnik Oscara Matt Damon i za Oscara nominirani Adam Driver), čiji je odnos na kušnji radi izdaje, i mlade žene (dobitnica Emmyja Jodie Comer) koja pokušava preživjeti u brutalnoj i opresivnoj kulturi tog doba.

Ovaj film možete pogledati u petak i subotu od 20.30 sati te u nedjelju od 20 sati.